14 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Božićna priredba ispunila dvoranu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca

Više od autora

- vl promo-

U školskoj sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima održana je tradicionalna Božićna priredba na kojoj je nazočilo mnoštvo učenika, profesora i djelatnika škole.

Duži niz godina održava se Božićna priredba, tradicija je bila prekinuta tijekom pandemije, ali sada imamo priliku to sve obnoviti. Glavni cilj je pružiti djeci ozračje Božića i da ga iz škole ponesu kući”, riječi su Mate Džalte, ravnatelja Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci.

Tijekom priredbe glavna je zadaća bila, više kroz vizualnu sliku, prikazati sve ono kroz što su Marija i Josip morali proći kako bi se rodio Spasitelj svijeta. Istovremeno, u priredbi se nalaze suvremenici koji prikazuju današnjicu u kojoj zaboravljamo svetost tijekom ovih blagdana, ali i u općenito. Sama predstava bila je popraćena pjesmama glazbene školske skupine.

Nakon nekoliko godina pauze, ponovno smo osnovali našu glazbenu skupinu koja se sastoji od desetak pjevačica i pjevača, gitarista i klavirista. Jako smo sretni što smo mogli održati ovu Božićnu priredbu. Drago nam je što ćemo upriličiti „Priču o Mariji i Josipu” koja na jedan novi i kreativni način. Bilo je puno posla, puno je učenika i profesora uključeno u cijelu priču. Kolegice Josipa Prgomet, Zrinka Bogatić i Marija Burić su također zajedno s nama sudjelovale u osmišljavanju ovog projekta”, izjavila je Tomislava Crnaić, profesorica filozofije i logike u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca, kao i voditeljica glazbene skupine.

Kako bi ispunjena cijela sportska dvorana škole uživala prilikom cjelokupnog događaja, svakako da su se svi sudionici morali kvalitetno pripremiti. Glumci su se pripremali približno mjesec dana, ali ipak je duža priprema bila potrebna za glazbenu skupinu, iz razloga što su se pažljivo morale izabrati pjesme koje bi trebale biti kompaktne s izvedbom.

Ovo mi predstavlja jednu veliku čast, za mene je ovo jedna dobra zabava. Volim nastupati i zabavljati publiku, tako da mislim da radimo jednu dobru stvar. Atmosfera je tijekom priprema bila dobra, kao i ljudi s kojima sam radio, a onda je sve lagano i zabavno”, zaključio je Luka Ereš, učenik 3.A razreda, koji je igrao ulogu sv. Josipa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno