6 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Božićnice umirovljenicima od 200 do 400 kuna

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Za nešto manje od tri tisuće umirovljenika i ove su godine osigurane božićnice čija isplata počinje 5. prosinca, istaknuto je danas, između ostalog, na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca.

„Ovo je jedan skroman doprinos gradske uprave i nadam se kako će dobro doći svim umirovljenicima te da će lakše dočekati predstojeće božićne blagdane i lijepo ih proslaviti u krugu svoje obitelji”, poručio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić napomenuvši kako je ove godine, kroz božićnice i uskrsnice, za umirovljenike s područja grada u proračunu osigurano ukupno milijun i 500 tisuća kuna.

Ovisno o visini primanja, naši najstariji sugrađani s mirovinama do 1.000 kuna dobit će jednokratnu naknadu od 400 kuna, oni koji primaju od 1.000 do 1.500 kuna dobit će 300 kuna, dok će 200 kuna božićnice dobiti umirovljenici s mirovinama između 1.500 i 2.500 kuna.

Isto kao što su imali pravo na uskrsnice, prvi put će božićnice dobiti i korisnici osobne invalidnine. Njih 274 dobit će po 200 kuna.

Isplata jednokratnih naknada počinje 5. prosinca, a i ove će zime, podsjeća Romić, ona biti organizirana po mjesnim odborima. Umirovljenici će poziv dobiti na svoju kućnu adresu.

„Nije nešto puno, ali značit će s obzirom na kriznu godinu i krizna vremena koja dolaze. Božićnicu će ove zime dobiti 2.680 umirovljenika, od ukupno 8 tisuća koliko ih je na području grada Vinkovaca”, pojasnio nam je Marinko Lukenda, predsjednik Odbora za podizanje kvalitete života osoba treće životne dobi.

Dodao je i kako je ovo zadnja godina prema ovim cenzusima, od iduće bi oni trebali biti veći. „Iako prelazimo na eure, od 2023. cenzus bi trebao biti veći od tri tisuće kuna”, rekao je Lukenda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno