26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Braniteljske sportske igre u organizaciji Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Jak pljusak koji je oko 14 sati pao u Nuštru možda je malo omeo planove kada je riječ o nogometu ili boćanju, ali za streljaštvo, šah, pikado i belu te ponajprije za druženje nema problema na današnjim Braniteljskim sportskim igrama u organizaciji Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade.

Uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja igre su organizirane na Mlačugama u Nuštru u suradnji s prijateljskom Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Nuštar.

“Mi smo relativno mlada udruga, osnovani smo prije šest godina, a cilj nam je okupiti branitelje, ali i mlade ljude. Mi smo sada već starija populacija i s nama polako odlazi naša priča i ono što smo proživjeli u Domovinskom ratu. Zato je važno da prenesemo na mlađe generacije vrijednosti našega Domovinskoga rata, koji se ne smije zaboraviti. Upravo kroz ovakve projekte kao što su ove sportske igre, koje su otvorene za sve, pokušavamo okupiti i animirati branitelje, ali i mladež i općenito pučanstvo, a sve s ciljem da se ne zaboravi”, istaknuo je Saša Poje, predsjednik Udruge ratnih veterana 204. vukovarske brigade.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno