23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Budućnost hrvatske drvne industrije

Više od autora

- vl promo-


Ministar Tomislav Tolušić otvorio je konferenciju „Budućnost hrvatske drvne industrije“. Kroz tri stručne prezentacije i dvije panel diskusije, na konferenciji se raspravljalo o Strategiji razvoja prerade drva, razvoju proizvodnje vrhunskog namještaja od domaće sirovine, pomoći poduzetnicima i financiranju razvoja drvne industrije te o aktualnim temama iz ovog sektora.

Ministar Tolušić ističe kako je cilj novog modela raspodjele drvne sirovine zaustaviti depopulaciju ruralnih prostora i tržištu ponuditi finalne proizvode od naše domaće sirovine, a ne samu sirovinu. Također traži da se sva raspoloživa sirovina preradi u lokalnim tvrtkama, registriranim u RH. Ističe i kako moramo zajedno težiti stvaranju proizvoda s dodanom vrijednosti u svim segmentima proizvodnje, pa tako i u proizvodima od drva.

Strategija razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske 2017. – 2020., s akcijskim planom provedbe je prvi nacionalni dokument izrađen nakon ulaska RH u EU kojim se planira strateški razvoj prerade drva i proizvodnje namještaja sukladno načelima i politikama održivog gospodarstva i razvoja ruralnih prostora. Strategija će u svom programskom razdoblju biti usmjerena na stvaranje trenutno nedovoljno razvijene institucionalne podrške, od sirovinske preko financijske do podatkovne infrastrukture, što je i definiralo prioritete razvoja i razvojne mjere do 2020.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno