Čak 500 najboljih nastavnika bit će nagrađeno s 10.000 kuna

0
1406

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je upute za prijavu na javni poziv učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj za nagrađivanje najuspješnijih odgojno – obrazovnih radnika, na kojemu će se oko 500 najboljih nastavnika nagraditi s 10.000 bruto, prenosi Srednja.hr.

Vrednuju se aktivnosti ostvarene u razdoblju od 16. lipnja 2020. do 15. lipnja 2021. godine, a prijave su moguće do 02. srpnja 2021. Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je priložiti poveznicu na dokumentaciju, pripremljenu na nekom od računalnih oblaka za pohranu, kojom se dokazuje ispunjavanje kriterija vrednovanja izvrsnosti.

Na javni se poziv može javiti, ili biti predložen, svaki odgojno – obrazovni radnik koji je u godini za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije sukladno navedenim kriterijima vrednovanja i koji je dokazao izvrsnost tako da je ispunio barem jedan od sljedećih kriterija. Ako je izradio i primijenio istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi, javno objavio istaknuti znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada te ako je ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno – obrazovnog sustava.

Najveći broj bodova, njih šest, ostvaruje se za izradu i objavljivanje otvorenih obrazovnih sadržaja za cijelu školsku godinu te za vođenje ili koordiniranje međunarodnog projekta koji traje najmanje dvije godine, dok se jedan bod dobiva za doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku.