4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Calido imaju posve drukčiji singl naslovljen Gubim sve

Više od autora

- vl promo-Calido (Gubim sve, novi singl) [St]

‘Gubim sve’ je novi singl grupe Calido koji naznačuje zaokret u njihovom glazbenom izričaju. Iz gotovo potpunog akustičnog stila Calido se okreće novom elektronskom, odvažnijem i zrelijem zvuku te ozbiljnijoj tematici.

Pjesma ‘Gubim sve’ progovara o nedostatku sigurnosti te narušenom intimnom odnosu dvoje ljudi koji su si nekada mnogo značili, a sada im posljednji zajednički trenuci klize kroz prste. Između sebe izgradili su zid i svaka bliskost je postala stvar prošlosti. Pokušavaju zadržati zadnje lijepe misli, no ipak ne uspijevaju; gube međusobnu prisnost, gube u partneru svoju sigurnu bazu, a samim time gube i dio sebe. Naposljetku, najteže je priznati kraj.

‘Gubim sve’ je ujedno i prikaz društva u kojem živimo, društva praznih obećanja. U svakodnevnici oblikovanoj odlukama drugih koliko god davali, nama se uvijek oduzima. Želimo promijeniti situaciju i želimo izgraditi bolji život za sve nas, ali bez iskrene želje za promjenom ostajemo nemoćni. U nedostatku stabilnosti na svim poljima, osjećamo unutarnje trganje, previranje i naposljetku shrvanost i tugu. U toj svakodnevnoj igri mi zapravo jedini gubimo.

Autor glazbe i teksta je Alan Dović, a glavi vokal izvrsna Vedrana Šlipogor. Režiju osebujnog video spota potpisuju Jadranko Begić-Stripy uz Alana Dovića.

Nakon izuzetno dobro medijski prihvaćenog albuma prvijenca ‘Dobar razlog’, Calido se mogu pohvaliti MTV premijerom njihovih spotova za singlove ‘Jednom’ i ‘Pokucaj 2x’, CMC premijerom njihovog spota  za singl ‘Kreni dalje’, gostovanjima na brojnim radijskim, televizijskim te emisijama novih medija (Balcony TV, Garaža, Soundstarter…) te velikim uspjehom na brojnim domaćim i regijskim radio postajama, uključujući drugo mjesto na MTV-evoj ljestvici domaćih singlova. Također, dobitnici su MTV Gold nagrade (2014.) za pjesmu ‘Govori tiho’ nastaloj u suradnji s renomiranim pjevačem i autorom Filipom Dizdarom.

CALIDO: GUBIM SVE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno