1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Cerićanci dio manifestacije posvećene Rudolfu Perešinu

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica po 23. put je organizirao „Susrete za Rudija“, manifestaciju posvećenu spomenu na pilota HRZ Rudolfa Perešina, prvog od pilota koji je napustio JNA i prebjegao u Klagenfurt sa svojim Mig-om 21. Ovogodišnji Susreti za Rudija održani su u nedjelju, a tradicionalno kao i svake godine, program je započeo svetom misom zadušnicom u kapelici Svetog Križa u Hižakovcu. Svečano otvaranje Susreta za Rudija započelo je polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina.

Na ovogodišnjim Susretima za Rudija u tradicionalno bogatom letačkom programu posjetitelji su vidjeli brojne motorne jedrilice, ultralake avione, sportske avione, akrobatske avione, zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ministarstva unutarnjih poslova, nezaobilazna „Krila Oluje“, kao i mnoge druge.

“Kao i proteklih godina Susreti su imali međunarodni karakter, a sudjelovali su predstavnici Ministarstva obrane Republike Slovenije (PILATUS PC-9) i Mađarsko ratno zrakoplovstvo (JAS 39 GRIPEN C/D), a po prvi puta u Hrvatskoj nastupilo je zrakoplovstvo Sjedinjenih Američkih Država sa dva najnovija F-16 Block 70/72”, ističu iz Aero kluba „Fenix“ Cerić, čiji su predstavnici i službeno bili pozvani od strane organizatora da ove godine nazoče ovom nezaboravnom događaju, a klub su predstavljali Tony Krajinović, Đuka Stuburić, Ivan Petrinović, Davor Marjanović i Boris Marković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno