Iza nogometaša Cibalije je desetak dana odrađenih priprema, a iako situacija u klubu i oko njega nije bajna, trener Petar Tomić je zadovoljan. Nakon što je jesenas bio pomoćnik prvom treneru Davoru Mladini, uoči priprema za proljetni dio Druge HNL i nakon odlaska Mladine imenovan je “šefom” te s momčadi svakodnevno odrađuje treninge. Iako više nisu u ritmu jedan trening dnevno igrači bez problema izdržavaju napore.

Cibalia je s obzirom na odlaske igrača koji su igrali u jesenskom dijelu drugoligaškog prvenstva oslabljena i pod hitno joj je potrebno nekoliko nogometaša, koji ne bi bili samo pridošlicama, nego prava pojačanja. Svi igrači koji su počeli pripreme još su uvijek s momčadi. Trenira i Ivan Baraban koji bi trebao svoj status riješiti do kraja ovoga tjedna, a ako ne uspije pronaći bolji angažman, ostat će u Cibaliji i pomoći osigurati ostanak u Drugoj HNL. Sutra se treninzima priključuje i Ivan Zgrablić, koji je također odlučio pomoći Cibaliji u borbi za ostanak među drugoligašima.

“Jasno da nam je potrebno nekoliko igrača koji će nam pojačati redove i donijeti prevagu svojom kvalitetom i iskustvom i nije da se ništa ne radi pod tim pitanjem. Imamo nekoliko opcija, igrače koji su spremni pomoći Cibaliji ako ne pronađu angažman u inozemstvu.”, kaže Tomić. Dosad se na treninzima uglavnom radilo na fizičkoj spremi, a ovaj tjedan opseg rada se proširio. “Početkom ovoga tjedna krenuli smo i s radom na tehničko-taktičkom planu. Podignuli smo ritam rada jer smo mlada momčad koja može puno više. Pokušat ćemo spremiti igrače za igru koju smo zamislili, odnosno onu koju smo koristili u Trećoj ligi. Moja zamisao je da s visokim presingom udaljimo suparnike od našeg gola i što prije dođemo do njihovih vrata. Baš na tome ćemo najviše raditi. Mlada smo i neiskusna momčad, pa ćemo na ovaj način pokušati doći do rezultata kojim bismo ostali u drugoligaškom društvu.”, rekao je strateg vinkovačkih nogometaša Petar Tomić.

Dosad je na popisu stručnog stožera bilo upražnjeno jedno mjesto, ono pomoćnog trenera, ali Tomić je dobio pomoćnika. Radi se o Frani Vitaiću. Zna se dobro koliko Frane ima nogometnog znanja, ali i koliki je emotivac i takav je čovjek u ovom trenutku potreban u svlačionici Cibalije. I Tomić i Vitaić su na početku trenerske karijere i svakako jedan drugome mogu pomoći na tome putu, ali i osigurati Cibaliji ostanak u drugoligaškom društvu.

Cibalia će prvu pripremnu utakmicu odigrati u subotu, 25. siječnja, protiv trećeligaša Zrinskog iz Jurjevca.