Kontaktirajte nas

Aktualno

Članovi MK Vinkovci još jednom pokazali veliko srce

Objavljeno

-

Članovi vinkovačkog moto kluba, u ovo predblagdansko vrijeme, pokazali su svoje ogromno srce i solidarnost kad su u pitanju najugroženiji stanovnici našeg grada. Pružili su pomoć Marku i napravit će sve kako bi on dočekao Božić u uvjetima koje zaslužuje svako ljudsko biće.

Tužna je ovo priča o malom Marku Stojanoviću i njegovom optimizmu i želji za život unatoč teškim životnim uvjetima i okolnostima. Marko možda nije mali kako sam ga naslovio jer je 29-godišnji mladić, no njegov omanji stas više nalikuje na osnovnoškolca, nego na zrelog mladića u njegovim godinama. Živio je Marko donedavno sa svojom obitelji, koja uz njega broji još tri člana (otac Zvonko, majka Kata i sestra Nikolina), u prednjem dijelu okućnice u Ulici Alojzija Stepinca u Vinkovcima, no zbog nedostatka prostora za sve ukućane, morao je prijeći u stražnji dio kuće koji je sve samo ne prostor u kojemu se može stanovati. Marko je smješten u trošnih 15-ak kvadrata koji su u raspadu, a stvar dodatno pogoršava i ovo zimsko vrijeme. No, kako bi Marko imao pristojan prostor za život, pobrinuli su se članovi Moto kluba Vinkovci kojima je emotivni Marko veliki prijatelj.

„Znao sam Marka i prije, a bolje smo se upoznali kad je on u nekoliko navrata došao u moj lokal gdje nam je malo pomagao oko popratnih stvari. Međutim, nakon nekog vremena nismo ga vidjeli nekih mjesec dana i zapitali smo se gdje je nakon čega je jedan moj prijatelj došao kod njega kući i vidio prostor i uvjete u kojima on živi”, rekao je Andrija Stojanović član Moto kluba Vinkovci i naveo kako je sutradan posjetio mjesto prebivališta malog Marka i ugledao katastrofu u kojoj nije bilo uvjeta za život.

Ubrzo je uslikao i snimio spomenuti prostor i kontaktirao ostale članove Moto kluba Vinkovci koji su bez razmišljanja pristali pomoći mladiću Marku i obnoviti mu prostor za život. „Svake godine netko nešto nađe iz čega napravimo humanitarnu akciju, a budući da je nama moto sezona gotova i kako nema druženja, jedva smo dočekali da nekome pomognemo i malo se podružimo. Gledat ćemo da Marko dobije jednu lijepu božićnu priču”, dodao je Slavko Šebalj, također član vinkovačkog moto kluba.

Dosta se članova i prijatelja moto kluba javilo i sudjelovalo u ovoj akciji, a neki su pomogli tako što su donirali materijal potreban za obnovu trošne kućice vrlo emotivnog Marka kojemu su, dok smo bili u posjetu i obilasku radova, nekoliko puta zasuzile oči. Vrijedni ljudi iz Moto kluba Vinkovci rade tijekom cijelog dana kako bi se ova božićna priča i humanitarna akcija okončala prije samog Božića. Marko ima bolesnog oca i njegovi roditelji nisu u stanju održavati kuću, a jedan se dio kuće urušio nakon čega su bili prisiljeni prebaciti se u manji dio u kojem nema mjesta za sve.

„Kad smo mu odlučili pomoći, njegova reakcija je bila puna ljubavi, samo nas grli, ljubi i smješka se”, ističe Stojanović. Marko za vrijeme radova cijelo vrijeme pomaže koliko može, a rekao nam je kako mu puno znači ova pomoć njegovih prijatelja te je za Božić skromno zaželio obnovu pločica. Tajnik vinkovačkog moto kluba, Mario Hunjet, zahvalio se svim prijateljima Moto kluba Vinkovci, BMW klubu Vinkovci i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Ukoliko netko želi pomoći i donirati građevinski materijal neka se javi na facebook stranicu Moto kluba Vinkovci ili na njihov mail: mkvinkovci1962@gmail.com.

Aktualno

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

Objavljeno

-

Napisao/la

    115 pregleda

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te zauzela 1. mjesto i tako uspješno završila natjecateljsku sezonu. Mladež muška zauzela je visoko 3. mjesto.

U DVD-u Nuštar, inače, pripremaju se za sudjelovanje na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Nuštarske vatrogasce, 26. rujna u Varaždinu, zastupat će ženska A i muška A ekipa.

Također, u nuštarskom vatrogasnom društvu u tijeku su i pripreme za 1. KUP DVD-a Nuštar, koji je najavljen za subotu, 2. listopada. Natjecanje će biti održano u kategorijama: pomladak muški i ženski, žene A, muški A, te žene B i muški B rođeni 2.12.1991. i stariji. Natjecat će se odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po važećem pravilniku HVZ-a.

Pehari su osigurani za prva tri mjesta u svakoj kategoriji kao i prijelazni pehari za ukupne pobjednike kuša u muškoj i ženskoj kategoriji za odrasle.

Ekipe se trebaju prijaviti najkasnije do 30. rujna. 

Nastavi čitati

Aktualno

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

Objavljeno

-

Napisao/la

    150 pregleda

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999., kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.

U Hrvatskoj se nasilje nad ženama najčešće događa u obiteljskoj zajednici, koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola, a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug odnosno partner žrtve.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama za cilj ima osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama. Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama vlasti, a koje je nužno potaknuti na međusobnu suradnju u suzbijanju i odgovarajućem sankcioniranju nasilja. Ženama koje prepoznaju znakove nasilja u obitelji savjetuje se da potraže pomoć jer u Hrvatskoj postoje organizirane službe koje će im pružiti pomoć i zaštitu. Savjetuje se da nasilje prijave: policiji, zdravstvenoj ustanovi, nadležnom centru za socijalnu skrb, državnom odvjetništvu, nevladinoj organizaciji ili pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Iako je posljednjih godina u Hrvatskoj postignut značajan napredak u suzbijanju nasilja, potrebno je uložiti daljnje napore u tom pravcu.

Nastavi čitati

Aktualno

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Objavljeno

-

Napisao/la

    582 pregleda

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija pruge Vinkovci – Vukovar. Detaljno je predstavljeno značenje ovog projekta za cjelokupno stanovništvo, ponajviše za gospodarstvo cijele županije.

Stanovnici Vinkovaca, Vukovara, Nuštra, Bršadina, Lipovače, Borova Naselja te okolnih mjesta ugodnije će, brže i sigurnije putovati tijekom dnevnih migracija, a bit će i kvalitetnije povezani s drugim županijama. Donijet će im to projekt punog naziva “Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M601 Vinkovci – Vukovar” koji je HŽ Infrastruktura predstavila danas u Vukovaru. Radovi započeti u travnju prošle godine teku planiranom dinamikom, njihov završetak očekuje se krajem sljedeće godine, a udaljenost od 18,7 kilometara putnici će uskoro prelaziti duplo brže, rekao je voditelj projekta Marko Žganec.

“Obnovit će se kolodvori Vukovar i Borovo Naselje, stajališta Nuštar i Bršadin – Lipovača, a kako se radi o elektrifikaciji, izgrađuju se i nadograđuju električna postrojenja za električnu vuču i kontaktna mreža. Radovima će se osigurati nova funkcionalna rješenja željezničko-cestovnih prijelaza, izgradit će se pješački pothodnici, lakši pristup osobama smanjenje pokretljivosti, izgradit će se zidovi za zaštitu od buke i omogućit će se bolji pristup kolodvorima i stajalištima jer će se izgraditi parkirališta za vozila i bicikle”, pojasnio je Žganec.

Projekt vrijedan 542,6 milijuna kuna od velikog je značaja za čitavu Istočnu Slavoniju, a to je prepoznala i Europska Unija koja je odobrila sufinanciranje projekta u iznosu od 85 posto bespovratnih sredstava. Preostalih 15 posto sufinancira se iz proračuna RH.

Modernizacijom će se pruga unaprijediti i za veću voznu brzinu. Projektirana je maksimalna brzina od 120 kilometara na sat čime će se vrijeme putovanja smanjiti za otprilike 50 posto. Putovanje između Vinkovaca i Vukovara putničkim vlakom trajat će tako oko 20 minuta, umjesto dosadašnjih 40.

“Mi u Vukovarsko-srijemskoj županiji smo izrazito zadovoljni sa svakim povlačenjem EU sredstava, pogotovo ulaganjem u prometnu infrastrukturu. Unaprijeđenje ove pruge za gospodarstvo cijele županije je vrlo važno, mislim da će mnogi imati velike koristi od ove pruge, ali i da će privući druge gospodarstvenike da ulažu u našu županiju”, istaknula je Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Radove izvodi zajednica španjolskih tvrtki Comsa S.a. i Comsa Instalaciones Y Sistemas Industriales S.a, a nadzor nad radovima obavlja zajednica gospodarskih subjekata Rubicon Engineering i SPC Engineering Ltd. iz Bugarske.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Vijestiprije 47 minuta

Četvrti poraz zaredom: BSK-Cibalia 1:0

U današnjoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Bijelom Brdu Cibalia je izgubila od domaćina BSK rezultatom 1:0. Cibalia je...

Aktualnoprije 1 sat

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te...

Aktualnoprije 2 sata

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene...

Aktualnoprije 4 sata

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija...

Aktualnoprije 5 sati

Beroš: Covid potvrde uvode se zbog sigurnosti, a ne kažnjavanja

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je danas  da se obveza posjedovanja Covid potvrde, koja će se početi primjenjivati u zdravstvenom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 1812 novozaraženih, umrlo je 13 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je...

Aktualnoprije 6 sati

U Vinkovcima veliki interes za radionicu o energetskoj obnovi kuća koja kreće 14. listopada

Građani već dulje vrijeme iščekuju javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a prije no što krenu prijave 14. listopada,...

Aktualnoprije 7 sati

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježen 51 novi slučaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 51 nova pozitivna osoba na COVID-19,...

Najčitanije