Nakon Vukovara, Iloka, Ivankova i Cerne, malonogometni turnir Coca-Cola Cup koji se igra u okviru Plazma Sportskih igara mladih, stigao je danas i u Vinkovce. Dječake je ugostio teren „novih“ Lokosa u Lenijama, odigrana su pretkola i u tijeku je četvrtfinale, a konačni rezultati očekuju se oko 16 sati.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodi više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

„Nama je pripala čast da organiziramo natjecanje za grad Vinkovce, a u našoj županiji ukupno je bilo pet natjecanja – u Cerni, Ivankovu, Iloku, Vukovaru i Vinkovcima. Pobjednici svih tih natjecanja imaju mogućnost sudjelovanja na županijskoj završnici koja će biti sljedeći utorak ovdje kod nas na terenu. Pobjednik županijske završnice u obje kategorije ostvaruje pravo igranja na završnici Coca Cola Cupa koja se igra u srpnju u Splitu“, pojasnio je organizator za Vinkovce Mladen Crnaić.

Danas se tako na vinkovačkom terenu okupilo ukupno 19 ekipa – 10 ekipa u kategoriji 2002. i mlađe te 9 ekipa u kategoriji 2005. i mlađe. Odigrane su utakmice pretkola, slijedi četvrtfinale, polufinale i finale, a konačne rezultate saznat ćemo oko 16 sati.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravali su se od siječnja, a zbog pandemije koronavirusa nastavljeni su krajem svibnja i početkom lipnja. Nakon njih uslijedit će županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3 tisuće ekipa u cijeloj Hrvatskoj. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.