17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Coppola ni danas ne odustaje od svog “Megalopolisa”

Više od autora

- vl promo-

Jedan od velikana velikog platna, Francis Ford Coppola, nedavno je dao intervju za magazin GQ, u kojem se dotakao i svog dugo planiranog, ali nikada snimljenog filma, “Megalopolis”. Coppola je otkrio kako razmatra da sam pristupi financiranju ovog velikog projekta, koje je desetljećima bilo izvan njegova domašaja.

Takvo što velikom Coppoli ne bi bilo prvi put, a sad bi u zalog stavio svoju vinarsku tvrtku, kako bi prikupio potrebnih 120 milijuna dolara za snimanje svog filma.

Izraz “projekt iz strasti” gotovo da ne može vjerno opisati ovaj Coppolin poduhvat, a usprkos visokoj cijeni projekta legendarni se redatelj ne plaši neuspjeha – ili barem ne onog financijskog. Između redaka, Coppola odaje dojam da na “Megalopolis” gleda kao na svoj posljednji veliki projekt i da je zbog njega voljan još jednom riskirati sve.

Ideja za “Megalopolis” je začeta još 1980. godine, odmah poslije završetka rada na “Apokalipsi danas”. No svaki put kad bi pristupio studijima u vezi s projektom, uvijek je dobio odbijenicu. Kako prije četrdeset godina tako i danas.

Coppola je opisao radnju filma kao spoj rimskog epa i filozofskog komentira o ljudskoj naravi, smješten u New Yorku, zamišljenom u ruhu “Novog Rima”. Što se tiče potencijalnih dodjela uloga Coppoli su na pamati Cate Blanchette i Oscar Isaac. Coppola ipak nije otkrio koliko je film zaista blizu realizacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno