Nakon punih 40 godina od svog prvog nastupa, punk rock grupa CRNA KRONIKA vratila se na varaždinsku i hrvatsku rock scenu! Bend je prošle godine tri puta nastupio pred varaždinskom publikom – povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici Špancirfesta 2018. godine te zajedno s Prljavim Kazalištem na novogodišnjem koncertu u rasprodanoj varaždinskoj Areni.

Odlični nastupi i dobar kontakt s publikom potvrdili su da su ponovo spremni svirati i pisati nove pjesme, pa su krajem 2018. krenuli sa snimanjem svog albuma prvijenca kojeg najavljuju singlom ‘Drži ritam’ feat. Valter Kocijančić, odličnom punk rock dizalicom koja tjera na skakanje u nadi da nećete ostati jedini u masi poliveni pivom. Na pjesmi gostuje Valter Kocijančić, osnivač i član prve postave legendarnih Parafa iz Rijeke, koji je svojim nedavnim ”comebackom” te nastupima sa svojim bendom Perspektivatakođer dokazao da je punk itekako i dalje prisutan.

Crna kronika | Foto: Krešimir Đurić | Dallas promo

Glazbu i tekst potpisuje Ignac Klarić,  a u aranžmanu mu se pridružuje ostatak benda kojeg čine Robert Kontrec, Srećko Kekez, Dejan Parlaj Žeta i Ivan Kronja.

Krajem 2018. krenuli su sa snimanjem svog prvog albuma, u suradnji s bivšim članom benda i prijateljem Robertom Kljajićem. Najavni singl i cijeli album snimljeni su u studiju Road Production – Ljutomer, a 12 novosnimljenih punkrock pjesama predstavit će krajem godine kada su najavili izlazak albuma. Produkciju pjesme potpisuje Dražen Gavrilović i studio Dražen Gavrilović @ Pod.room studio, a mastering potpisuje njemački studio OHHO Mastering i Saša Novak.