1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Cvjetni korzo okupit će rekordan broj sudionika

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Sutra će vinkovačko korzo još će jednom biti ispunjeno vrtićarcima, osnovnoškolcima te njihovim tetama, voditeljicama i učiteljicama obučenima u makove, maslačke, tratinčice, božure, ljubičice, zumbule, pa čak i u cvijet jabuke.

Povorka Cvjetnog korza počinje okupljanjem skupina u 10 sati kod PIK-ove zgrade, a ove godine broji rekordan broj sudionika. Preko Oriona će u prijepodnevnim satima „promarširati” oko 640 mališana, podijeljenih u 24 skupine. „Ove godine imamo puno sudionika koji sudjeluju po prvi puta, što nas jako veseli i nadamo se da na tome neće stati već da će nas svake godine biti sve više”, rekli su iz Udruge Vinkovački karneval koja je, uz Grad Vinkovce, organizator manifestacije.

Povorku bogate cvjetne bajke u centar grada, već tradicionalno, predvodit će nuštarske mažoretkinje, a nakon njih će svoje kostime pokazati 17 dječjih vrtića s područja cijele Vukovarsko – srijemske županije i šest osnovnih škola. „Na manifestaciji mogu sudjelovati sve vrtićke skupine i niži razredi osnovnih škola s područja županije, jedini uvjet za sudjelovanje su želja za druženjem, cvjetna kostimografija i širok osmijeh”, rekli su organizatori dodavši kako su vrtićarci i osnovnoškolci bili jako vrijedni dok su sa svojim tetama i učiteljicama osmišljavali program, pjesmice, recitacije i koreografiju kojima će još jednom pozdraviti proljeće.

Cilj manifestacije boravak je djece na svježem zraku, a ujedno i druženje te zabava, sve potrebno za sreću djece.

FOTO: KDV Eden, prošlogodišnji pobjednici

Oni koji najbolje predstave svoj kostim i Cvjetni korzo očekuje jednodnevni izlet u Zoološki vrt u Osijeku, a tešku odluku o pobjednicima donijet će stručni sud. Oni će odlučivati i o drugo i trećeplasiranima koji će se u svoju školu ili vrtić vratiti s bogatim poklon paketima.

Nakon proglašenja, organizatori su pripremili glazbenu poslasticu. U pješačkoj zoni koncert prilagođen djeci održat će pjevačica Zsa Zsa koja će se pobrinuti da se sva djeca odlično zabave. „Zabava je zagarantirana, Zsa Zsa će biti šećer na kraju, a ako vaša djeca ne sudjeluju u koloni, slobodno ih dovedite u centar grada poslušati koncert, malo se rasplesati, raspjevati i uživati”, pozvali su sve iz Udruge Vinkovački karneval.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno