U Jarmini je danas obilježena 28. obljetnica proboja Obruča oko Vukovara i pogibije policijskih službenika specijalne policije PU varaždinske, a svečanom programu odazvali su se brojni gosti, uzvanici i pripadnici specijalne policije PU varaždinske „Roda“.

Nakon okupljanja gostiju u zgradi općine Jarmina, svečani dio programa održao se kod spomen obilježja poginulim policijskim službenicima specijalne policije PU varaždinske „Roda“ gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće. Nakon minute šutnje, vijence su položile obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, izaslanstvo Udruge specijalne jedinice policije „Roda“, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo općine Jarmina i izaslanstvo  općine Vinica.

“Na današnji se dan prije 28 godina pokušala skrenuti pažnja s Vukovara i odavde je krenuo napad na Karadžićevo kako bi se smanjio pritisak napada u Vukovaru. Nažalost, to je završilo vrlo tragično za nas, odnosno za naše prijatelje iz Hrvatskog zagorja, ali i ostalih dijelova Hrvatske“, rekao je načelnik Općine Jarmina, Andrija Draganić.

Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije, istaknuo je kako se ovaj dan nikada ne smije zaboraviti.

„Ovo su najvažnije stvari koje mi u Ministarstvu unutarnjih poslova i Ravnateljstvu policije jako cijenimo i njegujemo jer ne smijemo zaboraviti da su naše kolege tada izgubili svoje živote i da nije bilo njih, danas ne bi bilo ni samostalne Republike Hrvatske. Zadaća svih nas koji smo bili aktivni sudionici Domovinskog rata je stalno širiti istinu o ratu, pričati o tome našoj djeci, unucima i mladima kako bi i oni njegovali tradiciju i spomen na naše poginule pripadnike“.

Nakon polaganja vijenaca i blagoslova, održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Vendelina u Jarmini.