24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Damir Dekanić: Vukovarsko-srijemska županija može postati porezna oaza

Više od autora

- vl promo-


Župan Vukovarsko-srijemske županije, Damir Dekanić, održao je sastanak s veleposlanikom Kraljevine Španjolske, Juanom Gonazalez-Barba Peraom.

Govorilo se o mogućnostima suradnje i razmijenila su se iskustva na području kulture, turizma i poljoprivredne proizvodnje.

„Španjolska je ogromna zemlja s razvijenim gospodarstvom, a ono po čemu je zanimljiva je i njen novčarski sektor“, istaknuo je Dekanić.

Smatra kako bi županija mogla postati porezna oaza, odnosno mjesto u kojemu bi novac cirkulirao i većim dijelom ostao ovdje.

„Ono za čime svi mi na ovom području žudimo su investicije i investitori, a jasno je kako imamo puno neiskorištenih potencijala. Jedan od njih je zasigurno turistička ponuda kroz našu bogatu povijest, muzeje, ali i prezentacija prirodnih ljepota“, navodi župan vukovarsko-srijemski.

Dodao je kako se na tome nije dovoljno radilo, stoga je i postala jedna od važnih odrednica Dekanićevog programa. Župan se nada kako će današnji sastanak uroditi plodom te da će rezultati vrlo brzo biti vidljivi.

Veleposlanik Španjolske, Barba Pera najavio kako će u studenom, na obljetnicu pada Vukovara, ponovno posjetiti županiju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno