5 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Dan policije obilježen u Vinkovcima: Imamo odgovoran posao, ali volimo biti osobe od povjerenja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska prigodnim je programom danas obilježila Dan policije i blagdan svoga zaštitnika, svetog Mihovila, koji se tradicionalno slavi 29. rujna.

Kod spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima ispred zgrade policijske uprave najprije su položeni vijenci i upaljene svijeće.

„Treba naglasiti da je 95 policijskih službenika ove policijske uprave poginulo u Domovinskom ratu, a još se istražuje sudbina 9 policajaca”, rekao je Dragoslav Živković, voditelj poslova izvještajne analitike i odnosa s javnošću PU vukovarsko-srijemske.

Uslijedila je svečana akademija na kojoj je načelnik Ante Zovak uručio zahvalnice za izniman rad i suradnju, a program je potom nastavljen u vinkovačkoj pješačkoj zoni gdje je predstavljen taktičko-tehnički zbor policijske opreme u vremenu od 8 do 14 sati u pješačkoj zoni na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima.

Prezentiran je rad policijskih službenika prometne policije, protueksplozijske zaštite, kriminalističke policije, granične policije i interventne policije te preventivne aktivnosti policije. Održana je i pokazna vježba policijskih službenika protueksplozijske zaštite s ciljem podizanja razine društvene svijesti o pitanjima sigurnosti u odnosu na vatreno oružje i eksplozivna sredstva.


Projekti Zdrav za 5, Živim život bez nasilja, Lily, Manje oružja, manje tragedija i Roadpol samo su neke od aktivnosti koje je policija danas prezentirala u Vinkovcima, a koje kontinuirano provodi u suradnji s građanima te brojnim institucijama i ustanovama.

U većini tih preventivnih akcija poseban je naglasak, kaže Marina Škarica, policijska službenica za prevenciju, na djecu i mlade.

„S obzirom da u rujnu počinje nova školska godina, naše aktivnosti su uglavnom usmjerene na pojačanu zaštitu mladih kako bi ih potaknuli da se ne ponašaju neprihvatljivo. Aktivno radimo na prevenciji raznih ovisnosti, nasilja, prijevara, ali i savjetovanju naših sugrađana”, ističe Škarica napominjući kako je posao policajca jako odgovoran, no zahvalan jer kroz njega može pomagati drugima i biti osoba od povjerenja od koje će naći podršku i pomoć.

U crkvi svetih Euzebija i Poliona u Vinkovcima održana je i sveta misa zahvalnica koju je služio policijski kapelan don Ivan Begović.

Njihov dan našim „plavcima” čestitao je i gradonačelnik Ivan Bosančić:

„Jedno veliko hvala policiji i policijskim službenicima koji cijelu našu županiju, tako i grad Vinkovce, drže jednom sigurnom zonom u kojoj se može slobodno pustiti dijete na igralište, u kojoj se može sigurno živjeti, u kojoj se svatko može osjećati sigurnim. Želim im što manje posla, a što više prevencija, ne daj Bože nekih nemilih događaja jer znamo da je to iznimno opasan posao, želim im puno uspjeha jer onda ćemo se svi zajedno osjećati sigurnije i živjeti ugodnije”, poručio je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno