10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Od danas je vani naslovni singl i album Defibrilacija karlovačkih alter-metalaca EoT

Više od autora

- vl promo-

m_eot_defibrilacija_album_coverŽestoki alter rock-metal bend EoT predstavlja dugoočekivani album prvijenac ‘Defibrilacija’. Band
je pobijedio na “Rovinj Music Festivalu”! U konkurenciji pedeset i dva sastava iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, stručni žiri je za pobjednika proglasio upravo mlade karlovčane.

Ovo je već šesta pobjeda karlovačkog benda na raznim festivalima! Sve je počelo 2014. Godine, dok se grupa još zvala Eclipse of Time, pobjedom na natjecanju Mack Production u Čakovcu, nakon čega slijede pobjede na O’Rock festivalu u Oroslavlju, međimurskom Ratu bendova te na internacionalnom natjecanju Šengenfesta Glas mladih u Sloveniji. Uspjehe su nastavili nizati i pod današnjim imenom EoT osvajanjem prvih nagrada na Croatia Bike Week gitarijadi u Puli i Rovinj Music Festivalu, a Maja Kolarić (vokal i bas gitara) je proglašena najboljom basisticom na jednom od najvećih regionalnih festivala, Demofestu u Banja Luci. Uz sve navedeno, EoT je ljetos u jednom danu održao čak dva zapažena nastupa (na Main i World stageu) na zagrebačkom INmusic festivalu.

Uz to što pobjeđuju na gotovo svakom festivalu na kojem se pojave, perspektivni karlovački alter rock metalci su i diskografski iznimno aktivni. Prošle godine su objavili četiri odlična singla – ‘Balkanska fiskultura’, ‘U čemu je bit’, ‘Bye, bye’ i ‘Naš mali svijet’, a kulminacija uspješnog perioda EoT-a će se dogoditi u ponedjeljak, 23. siječnja kad objavljuju debitantski album ‘Defibrilacija’.

m_eot_defibrilacija_album_ST1

Istog dana EoT predstavlja i naslovnu pjesmu ‘Defibrilacija’, kao najavni singl istoimenog albuma.


‘Defibrilacija’ je nabrijana, provokativna, glasna, prosta i beskompromisna rasturačina koja govori o zastarjelom pogledu na svijet i ljudima koji razmišljaju na takav način. Glazbu i tekst potpisuje Boris Kolarić, aranžman je djelo EoT-a i Marka Matijevića Sekula, koji je pjesmu snimio i producirao u zagrebačkom Beton studiju.

m_eot_defibrilacija_album_ST2

Karlovačka promcija albuma ‘Defibrilacija’ će se održati u “Maloj sceni” u subotu, 21. siječnja, a uz EoT će kao gosti nastupiti sastavi Me As Well iz Karlovca i umaški Meant to Be. EoT će album promovirati i u subotu, 18. ožujka u zagrebačkom Jiggy Baru, a ulaz na oba koncerta je besplatan.

Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a  EoT  nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

EoT: DEFIBRILACIJA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno