19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Dani općine Jarmina završavaju u subotu izložbom oldtimera

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Proslava Dana općine Jarmina započela je 21. travnja i to okupljanjem sudionika kod spomenika žrtvama Domovinskog rata.

„Nikada ih ne smijemo zaboraviti jer su dali ono najvrjednije u stvaranju Hrvatske. Znajte da i u najtežim trenutcima kada je cijela država trpjela bol i patnju, bili smo jedan uz drugoga, cijenili se i zato smo uspjeli. Danas svi zajedno moramo raditi na zajedništvu bez ikakvih podjela jer jedino zajedno možemo učiniti ovo mjesto boljim i ugodnijim za život”, rekao je tom prigodom općinski načelnik Goran Ileković istaknuvši da mu je srce puno jer su se mališani, uz pomoć Općine i sponzora, po prvi put predstavili kao jarminački tamburaši.

FOTO: Općina Jarmina
FOTO: Općina Jarmina

Dužnost načelnika preuzeo je prije više od deset mjeseci, a od prvoga dana, ističe, uhvatio se u koštac s nizom zadataka i projekata. „Započeli smo s održavanjem komunalne infrastrukture te smo završili prvu fazu izgradnje ceste u Strossmayerovoj ulici. Osim toga, završena je rekonstrukcija ceste u Teslinoj ulici, uz proširenje mreže odvodnje. Uređen je i dio centra Doma kulture s klupama i kantama za smeće te je započela izgradnja modernog dječjeg igrališta”, naveo je ostvareno dodavši kako je kroz projekt primjene koncepata pametnih gradova i općina postavljeno dvostrano, informativno – interaktivno sučelje.

No, u Općini nisu zaboravili ni na najbitnije – svoje stanovnike. Sufinancirali su troškove prijevoza učenika, donirali sredstva za nabavku školskog pribora te dodjeljivali stipendije. Financijske potpore dobile su i obitelji, umirovljenicima su podijeljene božićnice, a novopečene roditelje obradovali su jednokratnom novčanom pomoći. „Isplaćivali smo potpore i udrugama koji su nositelji društvenog i kulturnog života općine te smo sufinancirali rad našeg vrtića koji trenutno, s ponosom mogu reći, pohađa 62 mališana”, napomenuo je Ileković predstavivši planove za budućnost.

Kontinuirano promišlja podizati kvalitetu života svih mještana očuvanjem identiteta sela kroz kulturu, izgradnju i adaptaciju javnih i komunalnih usluga, razvoj konkurentne poljoprivrede i gospodarstva te institucionalno jačanje ključnih dionika razvoja. Buduća proračunska ulaganja i korištenje raspoloživih europskih sredstava koristit će se za jasno izražene strateške ciljeve koji su usmjereni boljitku svih sastavnica društva i gospodarstva.

FOTO: Općina Jarmina

Demografska slika općine nije najsjajnija, broj mještana se u zadnjih deset godina smanjio za 436 no mjerama kao što su sufinanciranje dječjeg vrtića i predškolskog odgoja planiraju zadržati mlade obitelji u općini, a ulaganjem u obrazovanje stvoriti društvo koje je konkurentno na tržištu rada.

Gotovo 80% stanovnika Jarmine potječe iz Hrvatskog zagorja pa često za sebe znaju reći da su baš oni najistočnija općina Krapinsko – zagorske županije, s kojom rado surađuju, a svoju su povezanost okrunili priznanjem općine Jarmina kao „33. općine te zagorske županije.”

No, napominje načelnik, izvrsnu suradnju ostvaruju i s Vukovarsko – srijemskom županijom i županom Damirom Dekanićem kojemu se zahvalio na prepoznatom trudu i radu koji ulažu u boljitak općine.

Dodajmo kako Dani općine završavaju u subotu i to izložbom starodobnih vozila kada im gostuje „8. Slavonski oldtimer rally” koja će se održati od 12 do 14 sati ispred kino sale, odnosno na parkingu trgovine Boso.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno