17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Deafness By Noise i M.O.R.T. supporti na velikom koncertu Hladnog piva

Više od autora

- vl promo-

Samoborski Deafness By Noise i sinjski M.O.R.T. nastupit će kao predgrupe Hladnom pivu 2. i 3. ožujka u Domu sportova.

Prvog dana, 2. ožujka, dvodnevne rezidencije nazvano je ‘Old School’ i u setu Hladnog piva bit će označeno izvedbom pjesama s prva četiri albuma. Stoga je i odabir hard core legendi Deafness By Noise kao predgrupe sasvim razumljiv jer su praktično krenuli u isto vrijeme i mnogo puta dijelili pozornicu.

Deafness By Noise su osnovani 1991., a pet godina kasnije objavljuju prvi studijski album ‘Never Give Up The Struggle’. Nakon toga objavljuju EP ‘True Spirit’, 2002. drugi studijski album ‘Last Minute Call’, te 2005. EP ‘Cheap Tricks’. Godine 2008. potpisuju za izdavačku kuću I Scream Records. Zadnja tri albuma ‘Aim 2 Please’, ‘Noise Deaf Forever’ i ‘A Long Way Down’ snimili su u Njemačkoj u suradnji s poznatim producentom Andyjem Classenom, poznatom po radu sa sastavima Rykers, Holy Moses, Dew-Scented i Tankard. Sa producentom Andy Classenom u sklopu snimanja ‘Noize Deaf Forever’ albuma su snimljene i obrade za ‘Roots Baby Roots’ album. DBN na svom kontu imaju više od 1000 odrađenih koncerata, 15 samostalnih europskih turneja i turneja sa sastavima kao što su Suicidal Tendencies, Biohazard, Sick Of It All, Madball, D.R.I., Slapshot, H2O, Wisdom in Chains i drugima


Subotnji koncert 3. ožujka, proteći će u znaku najvećih hitova iz svih faza Hladnog piva, a kao čast da otvori večer pripala je grupi M.O.R.T., jednom od naših najboljih novih rock bendova.

Krajem prošle godine M.O.R.T. je objavio singl i spot “Olovni vojnici” s aktualnog albuma ‘Tužna kocka’. Pjesma je inspirirana kritičkim osvrtom umjetnice Sanje Jonjić na predstavu ‘Olovni Vojnici’, a bend je istaknuo kako je tematika pjesme na žalost ponovno aktualna zbog ekonomskog i moralnog raspadanja života na ovim prostorima. Tim singlom bend je odlično zaokružio dosadašnji radni vijek albuma ‘Tužna kocka’ nasljednika fantastičnog debija ‘Odjel za žešće’.

U ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 90 kn. Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu, (Varšavska 13 i Branimir centar), Dancing Bearu (Gundulićeva 7), na Eventim prodajnim mjestima te online na www.eventim.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno