10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Dekanić: naš štand na Dunavskom festivalu dočarat će Vukovarsko-srijemsku županiju

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić danas je, u Uredu župana u Vinkovcima, održao radni sastanak s njemačkim izaslanstvom, na čelu s Andreasom Raabom koordinatorom Dunavsko – savske suradnje i to na temu nastupa Vukovarsko – srijemske županije na Dunavskom festivalu koji će se u Bavarskom gradu Straubingu održati sljedeće godine.

Razgovaralo se o broju izlagača te proizvodima i kulturno umjetničkom programu kojim će se naša županija predstaviti na Festivalu. „Naš će štand „oslikavati“ našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda, tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja”, najavio je Dekanić.


Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je naglasio kako je riječ o tradicionalnom festivalu koji okuplja veliki broj turista iz cijele Europe. „Nadam se kako će se Vukovarsko – srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom, ali i gastronomskom ponudom”, rekao je Raab.

Podsjetimo, Dunavski festival tradicionalna je manifestacija, koja se u Straubingu održava od 1998., a tijekom deset dana, koliko traje, posjeti ga oko 300 tisuća turista iz Europe i svijeta. U okviru Festivala naši će predstavnici dobiti i priliku sudjelovati na gospodarskom forumu Dunavsko – savske suradnje, koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika te tako predstaviti gospodarski potencijal najistočnije hrvatske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno