25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Dekanić: Svi se moramo potruditi da tvornica Borovo ponovo ponese titulu obućarskog diva

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić posjetio je vukovarsku tvornicu obuće „Borovo“.  U pratnji direktorice Gordane Odor obišao je proizvodne hale, te se upoznao sa uspjesima ali i problemima s kojima se tvrtka susreće.

“Drago mi je da sam došao u posjet ovom „obućarskom divu“ iz prošlosti, a vjerujem da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti,” rekao je župan.

Kako bi se to ostvarilo, naglasio je, bit će potrebna pomoć države, županije i Grada Vukovara.

“Dio pogona koji sam vidio posluje u jako lošim uvjetima, no radnici se jako trude i postižu izvrsne poslovne rezultate,” istaknuo je.

S druge strane, naglašava, ta je tvornica napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće.  Stoga je, smatra, šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom.

“Riječ je o izvornom hrvatskom proizvodu, pa o tome svi moramo voditi računa i na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama naših dućana, moramo dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj,” pojasnio je Dekanić.

Takvim ćemo pristupom, smatra,  postići da Borovo svoju klijentelu i plasman proizvoda ostvari i na inozemnim tržištima.

“U krugu tvornice nalazi se veliki broj proizvodnih objekata koji su izvan funkcije, neki od njih su i zaštićeni, a nalaze se na izvrsnoj lokaciji, te ih se može iskoristiti za razne djelatnosti,” otkriva i dodaje kako Borovo ima vrijednost koja se može iskoristiti na puno bolji način i time omogući zapošljavanje još većeg broja ljudi.

Direktorica tvrtke poručuje da se, unatoč trenutnoj situaciji na tržištu, nada boljim vremenima za tvornicu.

“Vjerujemo kako će Borovo imati snage, uz pomoć lokalne uprave i države, iznaći konačno rješenje za probleme u kojima se trenutno nalazi,”poručila je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno