Jučer je u Walkowu – Centru kulture u Vinkovcima održan prvi buvljak. Pod kreativnim nazivom „Daj joj moje haljine“ prilika je ovo bila za vidjeti i kupiti raznu odjeću, obuću i modne dodatke desetak izlagača.

Buvljak je bio koncipiran na prodaji ili zamjeni različitih predmeta po izrazito niskim cijenama, a svatko od posjetitelja mogao je pronaći nešto za sebe. Uz veselo druženje i ugodan ambijent, ovaj poseban događaj okupio je nekolicinu izlagača koji su jednoglasno izrazili želju za što više ovakvih i sličnih zbivanja u našemu gradu.

„Inače živim u Zagrebu gdje su buvljaci i tržnice odjeće postali uobičajena stvar, pa mi je sinulo kako Vinkovci nikada nisu imali tako nešto. Jako volim kupovati odjeću na takvim događajima, pa sam, u dogovoru s vlasnicima Walkowa, uspjeli i u Vinkovcima organizirati prvi buvljak“, rekla je organizatorica Ena Dragičević.

Izlagači su se prijavljivali nekoliko dana prije samog događaja putem Facebook stranice jer je broj mjesta bio ograničen. Jedan od onih koji je svoje mjesto zauzeo na vrijeme bio je i student Bruno, čest gost u Walkowu.

„Čim sam vidio da će se održati ovaj buvljak, javio sam se za sudjelovanje. Uvijek imam viška odjeće, ponajviše onu staru koju više ne nosim i koja mi ne treba, pa zašto se to ne bi iskoristilo na neki bolji način“, rekao je Bruno, jedan od izlagača.

Zadovoljstvo organizacijom događaja nisu krili ni izlagači ni posjetitelji koji su se uz kavu ili čaj mogli zabaviti i uz DJ-a Gabi. Ovakvi događaji rijetki su u gradu na Bosutu, ali inicijativom mladih iz Walkowa pomakle su se granice i otvorile nove mogućnosti za pronalazak različitih predmeta po povoljnim cijenama.