4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Deseti Spoon LP “Lucifer On The Sofa” u potpunosti preradio Adrian Sherwood

Više od autora

- vl promo-

“Lucifer On The Moon” antigravitacijski je pratilac početkom godine objavljenog albuma “Lucifer On The Sofa” kultne teksaške grupe iz Austina – Spoon! U cijelosti prerađen deseti album, kreacija je osnivača On-U Sounda i britanska dub ikona, Adrian Sherwood.

Album će biti objavljen 4. studenog na LP-u i digitalno posredstvom Matadora.

Početni rezultati zadovoljili su obje strane i Sherwood je pozvan da radi na dodatnim pjesmama. I onda njih još nekoliko. “Ušao sam u melodiju i misli koje je u meni izazvala”, objašnjava producent. “Samo se razvilo i na kraju smo se našli s cijelim albumom.” – rekao je producent.Adrian Sherwood, 2018 | photo: Harry Borden

“Moon” okreće ritam originala iznutra prema van i često ih ponovo gradi kao cjelinu. “Dodao je toliko više instrumenata na pjesme da su postale potpuno različite verzije pjesama. Ne samo remiksevi, već prateći komadi. Part II.” – o suradnji s priznatim producentom kaže frontman Spoona Britt Daniel.

Objavljen u veljači, “Lucifer On The Sofa” najčišća je Spoonova rock’n’roll ploča dosad. Texas-made, to je prvi set pjesama koje je kvintet snimio u svom rodnom gradu Austinu nakon više od desetljeća. Napisane i snimljene tijekom posljednje dvije godine, pjesme označavaju pomak prema nečemu glasnijem, divljem i živopisnijem. “To je najbolja stvar koju su ikad napravili”, napisao je Rolling Stone. “Više nego što premašuje njihov uobičajeni kvocijent vatrenih gitara, ubojitih refrena i lukavih ažuriranja povijesti rocka.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno