18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Disko hitovi, filmska glazba i kazališni solisti: Simfo rock koncert vratio se u Vinkovce

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Klasično i suvremeno idu zajedno – zaključak je večeras održanog Simfo rock koncerta koji je u vinkovačku pješačku zonu stigao po drugi put. Ove godine s proširenim programom, obogaćen većim brojem solista i s više pjesama.

Ukupno 18 točaka našlo se na repertoaru opernog orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, benda ECHOES i 11 solista koji su izveli melodije svjetskih hitova Smoke on the water, Stairway to heaven, Hot stuff, I will survive, Waterloo, Skyfall i brojnih drugih. Iako je i prva verzija u Vinkovcima, s manje pjesama i izvođača, izazvala pravo oduševljenje kod naše publike, svoje simpatije nisu krili niti večeras.

„Koncert koji je prošle godine išao u jednom dijelu večeras ide u dva dijela s pauzom između. Program je poprilično šaren pa iako se zove simfo rock koncert nije u pitanju samo rock u obradi za rock bend, simfonijski orkestar i naše operne i gostujuće pjevače, nego tu ima i drugih stilova poput pop rocka, popa i disca”, pojednostavljuje nam Mladen Tutavac, dirigent opere HNK u Osijeku.

Uz spomenute izvođače nikako ne smijemo zaboraviti ni pjevače Karla Cvetkovića, Ivanu Medić, Miju Reba, Karla Miličevića, Davora Solanovića, Vesnu Baljak, Gordanu Kalmar, Roberta Adamčeka, Marija Huj i Sanju Toth koji su pod palicom dirigenta Tutavca na tisućljetni Orion priredili pravu glazbenu rapsodiju.

Bila je to simfonijska večer pod zvijezdama za pamćenje za koju su se organizacijski pobrinuli Grad Vinkovci i Kulturni centar.

Čekamo 2023. i Simfo rock koncert 3!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno