Veselo je danas bilo u dvorani Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci gdje su brojni mališani imali priliku pogledati premijeru božićne predstave za djecu pod nazivom „DJ Božićnjak“. Šesta je to po redu božićna priča koju nam je u grad donijelo vinkovačko kazalište, a mali i veliki gledatelji ni ovoga puta nisu ostali razočarani.

Već šestu godinu zaredom vinkovačko kazalište povjerilo je Vladimiru Andriću organizaciju božićne predstave koja bude odigrana preko 20 puta i tijekom prosinca uveseli i do nekoliko tisuća naših najmlađih. Mjesec dana Andrić i vrijedna glumačka ekipa koju čine Marko Capor, Ivan Simon i Katarina Krištić, radili su na predstavi „DJ Božićnjak“ koja je, osim humora, donijela jednu moralnu i lijepu priču.

„Predstava „DJ Božićnjak“ kritizira potrošački pogled na božićne blagdane. Božić postaje sve hladniji i materijalistički, a u zaborav padaju stvarne vrijednosti Božića. Djedica potpuno pada pod utjecaj “novog i urbanog Božića” i zato odlučuje sve promijeniti, jer se boji da je dosadio djeci i da ga da djeca više ne vole jer je staromodan, jer je ostao klasičan“, rekao nam je režiser i tekstopisac Vladimir Andrić.

Međutim, pomagači Djeda Božićnjaka i sva djeca koja su uživala u predstavi na kraju su se uspjeli izboriti za vraćanje Božića i Djedice na pravi put te vrijednosti koje uistinu znače Božić, a to su ljubav, mir, obitelj i pomaganje manje sretnima od nas.