Do daljnjeg se zatvara tržnica u Vinkovcima

0
2590

Danas je u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima održao konferenciju za medije vezano za Preventivne mjere Grada Vinkovaca vezane uz sprečavanje širenja virusa COVID-19 na području grada. 

“Dobra je stvar što našem gradu u ovome trenutku nema zaraženih osoba i stoga smatramo kako je potrebno odraditi sve pripremne radnje kako nas ne bi iznenadio i takav slučaj. Nije nerealno očekivati da će se i kod nas pojaviti coronavirus i iz tog razloga smo donijeli određene odluke i organizirali nekoliko timova koji će biti na raspolaganju građanima, ali i gospodarstvenicima.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.
Tim na čijem je čelu Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva biti će na raspolaganju građanima koji će putem gradskih mjesnih odbora i kroz projekt Zaželi biti na usluzi starijih i nemoćnim sugrađana ukoliko oni ne budu mogli izlaziti iz svojih domova. Oformljen je i tim za sve one institucije koje budu imale potrebu koristiti gradske resurse koji vodi Marko Jureta, pročelnik UO za poslove gradonačelnika, kao i tim na čijem je čelu Danijela Slipčević, direktorica Razvojne agencije VIA i koji će biti na raspolaganju gospodarstvenicima od onoga trenutka kada se Vlada RH i nadležne institucije oglase po pitanju određenih mjera koje će ići prema gospodarstvenicima kako bi im mogli pomoći i olakšali situaciju u ovome trenutku. 

Od sutra će biti zatvorena i blagajna gradske uprave, a svi odjeli i uredi na web stranici grada objaviti će dežurne telefone i e-mail adrese tako da će građani moći komunicirati, a da se ne izlažu potencijalnoj opasnosti. Samo oni slučajevi koji budu neophodni biti će pozvani da dođu u gradsku upravu.

Od srijede, 18. ožujka, do daljnjeg s radom prestaje i gradska tržnica. Poslana je i poruka građanima o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji, a gradane se moli da uvaže tu preporuku.

Svi ugostiteljski objekti koji rade na području Grada Vinkovaca registrirani za pripremu i usluživanje hrane i pića počevši od 17. ožujka 2020. godine do daljnjeg posluju u radnom vremenu najranije od 06,00 sati do najduže 18,00 sati. U ugostiteljskim objektima je potrebno pojačati dnevno čišćenje, pranje i dezinfekciju prostora, a na ulazima po mogućnosti postaviti dezinficijense za ruke.

“Istaknuo bih da stvarno imamo savjesne građane. U vrtićima je jutros boravilo samo 30 djece od njih 520, a u školi nije bilo ni jedno dijete, što je dobro, jer znači da su svi shvatili ozbiljnost situacije i uspjeli su se organizirati.”, kazao je Bosančić te još jednom ponovio kako u ovom trenutku na području grada nema zaraženih osoba te da ove mjere donose upravo iz razloga da tako i ostane.

Odluku o mjerama sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području grada Vinkovaca može pročitati na sljedećoj poveznici.