Naslov juniorskog prvaka Hrvatske već nekoliko dana krasi talentirane haklere vinkovačke Aurelije koji su u Vinkovce donijeli jedan od najvećih sportskih uspjeha u novijoj povijesti. U potpunosti su opravdali svoje ime, u latinskom prijevodu “zlatni”, a čestitke sa svih strana i dalje pristižu.

Jednu od njih im je dao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ugostivši ih danas u svome uredu. Puna potpora za daljnji rad bila je okosnica njihovog susreta, a sve nade položene su u nastavak promocije grada Vinkovaca, u još ovakvih nastupa koji će nas sve zajedno učiniti ponosnima, ali koji će i potaknuti djecu da se bave sportom.

“Neizmjerna mi je čast što mogu primiti naše prvake, naše promotore sporta. S imenom grada Vinkovaca stigli su do samoga vrha i to je sigurno nešto što doprinosi svima nama, ali i našoj djeci koja će u budućim generacijama stasati u sportu. Ovaj uspjeh doprinosi promociji sporta i zdravog života i to je nešto na čemu sam im zahvalan”, poručio je gradonačelnik te im čestitao na ogromnom trudu i stvaranju kluba koji je u kratkom vremenu postao brend Vinkovaca.

Možda najviše od svih razloga za ponos ima predsjednik kluba Mladen Crnaić. Istaknuo je danas kako je budućnost pred njima, pokazali su zajedništvo i na najbolji način predstavili grad.

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što smo promotori vinkovačkog sporta i mislim da je ovo stvarno jedan veliki uspjeh. Zahvalan sam svojim dečkima koji su pretočili na teren sve ono što smo prethodnih godina pripremali. Lagao bih kad bi rekao da se tome nismo nadali, znali smo koliko vrijedimo i koliko radimo, pa je sve sada stiglo na naplatu”, istaknuo je Crnaić dodavši kako iz godine u godinu momci bilježe odlične rezultate, pa misli da je pitanje vremena kada će njihova seniorska ekipa nastupiti u prvoj ligi.

“Ostalih 130 djece koji su na Akademiji dobit će svoju priliku i poručujem im da se napornim radom i odricanjem može postići dobar rezultat”, napominje.

Iz ovog vinkovačkog kluba stiže i prvo ime završnog turnira održanog u Zagrebu. Romeo Sušac je najbolji igrač i strijelac završnice – zabio je dvanaest pogodaka, od toga čak pet u polufinalu protiv splitskog AFC Universitasa te još dva u finalu protiv zagrebačkog Dinama. Ponos nije krio.

“Velika je stvar biti proglašen najboljim igračem i strijelcem, ali još je veće biti prvak države sa svojom ekipom. Veliko je to priznanje i jako mi puno znači. Jako dugo smo se pripremali za ovo prvenstvo, pripreme su krenule već u srpnju prošle godine kada smo postavili jasan cilj, a to je osvajanje državnog prvenstva. Sada smo ga i ostvarili”, kaže nam Romeo. Ističe kako su dečkima svakodnevno dolazile poruke podrške iz Vinkovaca što im je bio motiv dalje da idu dalje, a ono što će im zauvijek ostati urezano u sjećanju je svakako i veličanstven doček u gradu na Bosutu.