Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja za Nagradu Hrvatskog glumišta za 2020. godinu. Među nominiranima je i mladi vinkovački glumac Domagoj Ivanković za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika  do 28 godina.
Domagoj Ivanković nominaciju za nagradu Hrvatskog glumišta zaslužio je sjajnom igrom u predstavi “GospOUdinNOUbadi” Saše Anočića u režiji Saše Anočića i produkciji Teatra Exit iz Zagreba u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku. Student 5. godine osječke Akademije u ovoj je predstavi utjelovio cijelu galeriju likova, ženskih i muških, pokazavši veliku prilagodljivost svim ulogama, a što je prepoznato od publike kao i kritike i struke.

A svestranog Domagoja Ivankovića do prestižne nominacije vodi zanimljiv put ispunjen različitim poljima zanimanja od kojih mu, kaže, baš svako pomaže na sceni, od medicinske struke za koju se opredijelio u srednjoj školi, a kroz koju je dodatno razvio empatiju ili pomaganja u obiteljskom obrtu rukotvorina u kojemu je sadržana i kreativnost do amaterskog bavljenja glumom i uloga Magic Dode – mađioničara za djecu te doktora Ćebe u Crvenim nosevima – klaunovima doktorima pa sve do studenta Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Ova nominacija, kaže, za njega je veliko priznanje i nada se kako će mu i sama nominacija, a napose moguća nagrada, pomoći pri ulasku u kazališni svijet i otvaranju vrata profesionalnog kazališta nakon završetka Akademije, tko zna možda baš i vinkovačkog.
„Što se fakulteta tiče rješavam predmete koji su mi još ostali i radim na diplomskom tako da se pripremam privesti studiranje kraju i probati ući u taj kazališni svijet i raditi najbolje što mogu i znam, pa ćemo vidjeti što dalje. Za sada tu je svakako predstava “GospOUdinNOUbadi”, a sljedeća izvedba najavljena je za 21. studenoga u Zagrebu. Također, u planu je i rad na novoj predstavi u zagrebačkom kazalištu Luda kuća. Tako da sam trenutačno vezan za Zagreb, ali u Vinkovce ću se uvijek rado vratiti igrati, nadam se baš, baš vratiti”, ističe Domagoj Ivanković.

Osim njemu osobno, nominacija za Nagradu Hrvatskog glumišta, veliko je priznanje obitelji Ivanković, ali i gradu Vinkovcima, rasadniku talentiranih kazališnih umjetnika. Svečanost će, već tradicionalno, biti održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Najavljena je za utorak, 24. studenoga, uz izravan prijenos na 1. programu HRT-a. Vinkovčani će, vjerujemo, svim srcem, te večeri držati palčeve svom mladom sugrađaninu na putu do kipića najboljeg mladog glumca do 28 godina u Hrvatskoj.