22 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

DORF 2017: Tajna povijest rocka

Više od autora

- vl promo-


Nakon objavljivanja programa regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima, objavljen je i program ovogodišnje DORF selekcije Tajna povijest rocka. Od ukupno 8 filmova, izdvajamo premijerno prikazivanje filmova Čovjek iz Mo’Wax, autora Matthew Jonesa (Velika Britanija), o James Lavelleu, osnivaču utjecajne etikete Mo’Wax, te Tužan i prekrasan svijet Sparklehorse, autora Alexa Crowtona i Bobby dassa (SAD), o fantastičnom autoru Marku Linkousu i njegovom sastavu Sparklehorse. Za ljubitelje afro ritmova, prava poslastica je film Bučni ponor / Roaring Abyss, autora Quino Pinera (Španjolska) o etiopskoj glazbenoj sceni. Za ljubitelje japanske garage scene, oznaku must see dajemo filmu autora Marija Čužića Garage Rockin’ Craze, u kojem iscrpno predstavlja aktere iznimno vitalne tokijske rock and roll scene.

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja sa Antom prikazat ćemo ekskluzivno epizodu dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack, novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama, u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba.

Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba. Autori DORF jinglea su Martin Peranović i Ivan Radović.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

Raspored projekcija po gradovima bit će objavljen uskoro, pratite vijesti i na društvenim mrežama.

Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Primoštena, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

DORF

SUPERUHO

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno