2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

DP: Tražimo Dekanićevu ostavku na dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije!

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Neodgovorni župan je tijekom uskršnje noći bio sudionik prometne nesreće koja se dogodila na cesti između Cerne i Andrijaševaca kod Vinkovaca, a sve ono što je uslijedilo upućuje na to da župan mora otići”, stoji u priopćenju za javnost Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije koja ovim putem zahtjeva neopozivu ostavku aktualnog HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića.

“Prema prvim informacijama o nesreći, župan je lakše ozlijeđen, a njegov stres, izgleda traje još uvijek pa je javnost uskraćena za važne detalje koji bi mogli biti vrlo nezgodni po političku karijeru župana-recidivista,” navode DP-ovci te evociraju kako je “i prije tri godine, 29. travnja 2019. Damir Dekanić u Rokovcima, u alkoholiziranom stanju, udario odostrag vozilo u kojem su bile četiri časne sestre. Jedna časna je tada ozlijeđena, a Dekanić je oštetio i vozilo kojim je upravljalo, a bilo je u vlasništvu Hrvatskih šuma. Izbjegavanje adekvatne odgovornosti tada – ohrabrilo je prijestupnika i u počinjenju novih nedjela”, pišu u vukovarsko-srijemskom DP-u.

“Župan Dekanić je, po njegovom priznanju, bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, ali pokušava zataškati nesreću, a po našim saznanjima od više svjedoka bio je sam u autu pa ispada da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe”, kažu.

Dodaju da “Dekanićeva stranka, umjesto da najoštrije osudi ovakvo neodgovorno i opasno ponašanje, kažnjivo zakonom, štiti župana-recidivista te ističu kako okolnosti koje su uslijedile nakon prometne nezgode za Uskrs ove godine idu u prilog njihovu zahtjevu, a cijeli je niz indicija koje sugeriraju da je i u najnovijem slučaju došlo do zataškavanja”, ponavljaju.

“Domovinski pokret ovim putem, osim neopozive ostavke aktualnog župana Vukovarsko-srijemske županije, traži od nadležnih institucija da objave punu istinu o prometnoj nezgodi, a od Andreja Plenkovića da se javno očituje podupire li sramotno i neodgovorno ponašanje Damira Dekanića ili će učiniti sve da sačuvaju njegovu fotelju, koja im je izgleda važnija od pravde i sigurnosti naših građana. Ukoliko nije tako, molimo da HDZ napiše nadopunu Zakona o prometu gdje će jedna pravila vrijediti za obične građane, a druga pravila za dužnosnike HDZ-a”, ističe se u priopćenju za javnost koje potpisuje Predsjedništvo vukovarsko-srijemskog Domovinskog pokreta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno