17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Duga kao podsjetnik da poslije teških dana dolaze sretniji i ljepši

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kada je počela uređivati sobe za svoje dječake, tražila je detalje kojima bi ih mogla upotpuniti. „Bacila se” u potragu i u bespućima interneta pronašla dugice u koje se, kako kaže, ekspresno zaljubila. Na ručni rad Ivane Marinović nećete ostati ravnodušni.

Ivana radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću pa ni ne čudi što su ukrasi za dječju sobu prije nekoliko mjeseci postali njezin omiljeni hobi. Ručno rađene dugice, različitih boja i veličina, upotpunit će svaki prostor mališana, možda i ponekih starijih, a mogu biti i predivan poklon za rođendane ili krštenja. Za izradu jedne, priča nam ova 30-godišnjakinja, potrebno joj je između sat i sat i pol, no osjećaje koje stvara njihova izrada su neprocjenjivi.

„Dok ih radim osjećam se opušteno, smireno i sretno. Na trenutak se isključim od obaveza, kućanskih poslova, stresa i prebacim se u neki opušteniji svijet, barem na kratko”, napominje Ivana. Proces nastanka jedne dugice započinje odabirom boja i veličina, potom izrezuje pamučnu špagu, slaže u oblik duge i na njega mota špagice u bojama po želji. Pritom koristi pamučne špage deblje i tanje, vruće ljepilo, perlice te pompone.

Sve radi sama i kaže – nije joj teško. Osobito joj nije bilo teško napraviti prvi korak budući da je kreativna, voli rezati, lijepiti, bojati, izrađivati stvari. „To mi je i posao,budući da u vrtiću stalno nešto smišljamo. Jedan dan sam otišla kupiti materijal, sjela i napravila”, vraća se na početak priče dodavši kako smatra da nije pogriješila u odabiru jer se svide svima koji ih vide.

Oduševljenja i zadovoljstva ne nedostaje, osobito kod djece, a to joj da onaj dodatni poticaj zbog kojega ne želi odustati. Ideja je to u koju Ivana uistinu vjeruje. Sa svim bojama u kombinaciji svijet svijetli – pročitat ćete na njezinom Instagram profilu duga_dugica gdje se i sami možete uvjeriti koliko jednostavnost može biti prekrasna.

Njihova namjena zasad je tek ukras, iako za Ivanu ove duge predstavljaju nešto više. „Kao što znamo da poslije kiše dolazi duga, tako i one meni predstavljaju da će nakon teških dana uvijek doći bolji i sretniji”, ističe.

Dodaje i kako u glavi ima puno novih ideja poput dugica kao ukrasi za ključeve, ruksake, toperi za torte, ali i neke nove oblike. „Uz trogodišnjaka i bebu teško izdvojim slobodnog vremena pa zasad ostaju samo dugice, no vidjet ćemo što će nam vrijeme i život sve donijeti”, zaključila je Ivana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno