21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

VIDEO TJEDNA: Valerian i grad tisuću planeta

Više od autora

- vl promo-


Vizionarski redatelj Luc Besson donosi novi film Valerian i grad tisuću planeta, nastao prema revolucionarnom grafičkom romanu koji je inspirirao jednu generaciju…

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove opsežne prošlosti sa ženama.

Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve: nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost…

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu glume iEthan Hawke, glazbenik Herbie Hancock, Sam Spruell, Rutger Hauer te planetarno popularna pjevačica Rihanna u sjajnoj ulozi prekrasne Bubble.

‘Želio sam već davno napraviti ovaj film, ali sam čekao da se tehnologija usavrši kako bi mogao realizirati sve ono što sam zamislio u mašti. Kada sam pogledao Avatara, sve se promijenilo. Tada sam znao da su mogućnosti bezgranične.’ rekao je Besson.

Na filmu je radilo preko 1800 ljudi, a dva VFX diva su se ujedinila u produkciji Valeriana. WETA i ILM, uz podršku Rodeo FX-a, tri najjača studija za specijalne efekte, koji su ujedno radili i na mega blockbusterima poput Avatara, Gospodarima prstenova i Avangersima, rade zajedno na ovom filmu. 1997. godine, film Peti element je imao 180 VFX scena, a Valerian ima 2.734.

Originalni naslov: Valerian And The City Of Thousand Planets, 2017.

Video distribucija: Blitz film i video, 2017.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno