Dvije godine i 103 broja u novom izdanju: Vaš i naš Vinkovački list

0
312
Prije dvije godine na današnji datum nije bila nedjelja. Bio je petak, 12. siječnja 2018. godine, petak koji je obilježio novo razdoblje u našoj medijskoj kući. Toga petka, naime, Novosti su pred čitatelje izašle s novim izdanjem Vinkovačkog lista. Tjednik, koji izlazi već 67 godina i okosnica je medijskoga prostora u našoj sredini, prije dvije godine doživio je potpuni redizajn koji mu je dao novi zamah i približio ga zahtjevima modernoga vremena i današnjih čitatelja.
Kada se “zaplavio” na kioscima, svojim novim logom, dizajnom, bojom, ali i novim pristupom temama te novim sadržajima, pobudio je veliko zanimanje Vinkovčana. I dalje to je bio njihov Vinkovački list, tjedni pregled događanja, ali drukčiji, moderniji i zanimljiviji. Uz aktualne gospodarske i gradske teme, rad Gradskog vijeća i gradske Uprave, naglasak je stavljen na priče o uspješnim i zanimljivim ljudima, tvrtkama, obrtima, udrugama, važnim događanjima, kulturi, sportu, ukratko svemu zanimljivom što se zbiva u gradu.
A danas, dvije godine i 103 broja kasnije, u Vinkovačkom listu vidljivi su i daljnji pomaci, napose u sadržaju. Sport je, primjerice, dobio puno više prostora, svoje mjesto dobile su rubrike tehnologija i moda uz koju ide i Foto korzo. U list ulaze i Vijesti iz povijesti, ali i čitateljima uvijek zanimljivi prilozi kao što su: Uradi sam, Udomi me, Jeste li znali… Također, promijenio se i format lista kao još jedan pomak ka modernijem izgledu.
U novom razdoblju Vinkovačkog lista čitateljima je priređeno još jedno veliko iznenađenje: dostava na kućne adrese besplatnih primjeraka prigodnih izdanja lista, primjerice uz Dan grada ili Vinkovačke jeseni. To svakako raduje građane, a taj su iskorak prepoznali i gospodarstvenici kao odličnu priliku za oglašavanje.
I tako, u 67 godina postojanja, novi Vinkovački list ušao je u svoju treću godinu, a u očekivanju 104. redizajniranog, 3415. broja ukupno i svih daljnjih brojeva Vašeg i našeg lista, poručit ćemo samo: Čitamo se i dalje!