20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Dvorište ideja pet dana prštalo je kreativnošću

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Brojne radionice, predstave, glazbeni program i još puno odličnih sadržaja, od 10. rujna do večeras svaki dan od 9 do 13 i od 17 do 20 sati, činili su program u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci u kojemu se smjestilo Dvorište ideja.

Dvorište ideja bilo je namijenjeno najmlađima, ali i svim ostalim kreativcima, a dobru zabavu pa i predah i osvježenje na Tajnoj terasi mogli su pronaći i roditelji dok su djeca učila, igrala se i radila u radionicama.

Cilj je bio, kroz sudjelovanje u kreativnim aktivnostima, potaknuti djecu da i sama stvore neke nove ideje, a kroz svih pet dana iz Dvorišta ideja jednostavno je prštala kreativnost.

Gledale su se predstave, učilo se žongliranje, pantomima, izrada naljepnica, sudjelovalo se u radionicama glume i fizičkog teatra, glazbenim radionicama s elementima muzikoterapije, edukativnom programu prikaza rada psa pomagača i terapijskog psa, radionicama 3D printanja, izradi nakita od vune ili cvijeća, plesnim radionicam, radionicama body paintinga, izrade sapuna i brojnim drugim sadržajima, a urnebesna završnica bili su večerašnji nastup s vatrom i disco za kraj.


Dvorište ideja novi je projekt Gradskog muzeja, koji je osmislila Iva Tadić, muzejska pedagoginja, a realiziran je u suradnji s Novostima i Gradom Vinkovcima te vinkovačkim školama i ustanovama kao i domaćim i gostujućim udrugama i umjetnicima. Zamišljeno je kao popratni sadržaj Dječjih Vinkovačkih jeseni, koji bi vinkovačkoj djeci, i svim najmlađim gostima grada, uz uživanje u folkloru, pružio i uživanje u kreativnom okruženju u kojem se rađaju nove ideje, a svi sadržaji bili su besplatni.

A da je Dvorište ideja bilo dobra ideja, moglo se vidjeti u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, gdje je, baš kako su to muzealci i svi koji su se pridružili organizaciji programa poželjeli, pet dana vladao smijeh i prijateljstvo, gdje se učilo i zabavljalo.

Da bi sve bilo baš tako pridonijeli su i sponzori, tvrtke Saponia, Kandit, Jana, Podravka i Slavonija Bošković.

       

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno