Završilo je nogometno prvenstvo svima osim prvoligašima i onima koji moraju igrati kvalifikacije za napredak u viši rang i KUP, pa donosimo pregled svih liga u Vukovarsko-srijemskoj županiji prema stanju u trenutku prekida natjecanja.

Najistaknutiji predstavnik županije je vinkovačka Cibalija koja je ovu odluku HNS-a dočekala s olakšanjem jer će bez puno muke i stresa osigurati drugoligaški status pa će Petar Tomić dobiti novu prigodu povesti osnaženu momčad u nove pripreme i nove izazove.

U rangu ispod, a riječ je o Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi-istok koja je također pod ingerencijom HNS-a se natječu Bedem, dva vukovarska kluba i Graničar pa slično kao i u slučaju Cibalije najviše razloga za zadovoljstvo ima znatno ojačani Vukovar 1991 koji je ovom odlukom sačuvao trećeligaški status dok su Bedem i Graničar odradili jako dobar posao okončavši natjecanje u gornjem domu s jednakim brojem bodova, dok se Vutek-Sloga u svojoj povijesnoj i premijernoj trećeligaškoj sezoni zaustavila u trenutku prekida na 13. mjestu s 18 osvojenih bodova.

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci je najviše bodova skupio osječko-baranjski predstavnik Valpovka, a najbolji je plasman među vukovarsko-srijemskim klubovima do prekida imao je Dilj koji je kasnio samo pet bodova za liderom. Radnički iz Županje, Otok, Slavonac iz Komletinaca i Šokadija Babina Greda su se smjestili u ugodnoj sredini ljestvice, a malo iza njih Borinci i Zrinski.

Elitni rang županijskog natjecanja u kojemu sudjeluju klubovi sva tri saveza (Vinkovci, Vukovar, Županja) premoćno je pripao Hašk Sokolu iz Starih Jankovaca koji je do prekida imao fantastičnu seriju nepobjedivosti i potpuno zasluženo dobio prigodu igrati MŽNL naredne sezone, a pojačani Sinđelić očuvao prvoligaški status bez puno muke.

U Drugoj ŽNL NS Vinkovci Nosteria je u trenutku prekida imala bod više od jedinog konkurenta za plasman u Prvu ŽNL Mladosti iz Cerića i prava je šteta i veliki gubitak za nogomet što nismo mogli svjedočiti direktnom srazu ova dva sjajna kolektiva. Ekipa iz Nuštra će tako zaploviti prema višem rangu, Mladost ostaje veliki gubitnik, Zrinski iz Tordinaca dobitnik jer bi teško dohvatili onog ispred sebe u borbi za očuvanje drugoligaškog statusa.

U Trećoj ŽNL NS Vinkovci Meteor je u prvom dijelu sezone izgledao doista meteorski i sa četiri boda prednosti te bez ijednog poraza okončao ovu prekinutu sezonu pa se može reći da i momčad iz Slakovaca zaslužuje plasman u Drugu ŽNL NS Vinkovci. Polet bi se možda uključio u tu borbu kao najbliži pratitelj, a svi ostali bi ionako zadržali svoj status jer nema ranga ispod.