3 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Emi Lusavec prvo mjesto u najzahtjevnijoj kategoriji konjičkog natjecanja

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Jučer je održano klupsko natjecanje u tri kategorije u Konjičkom klubu „Eohippus“. 

U prvoj kategoriji jahača početnika sudjelovalo je četiri natjecatelja – Hana Alivojvodić, Petra Jurković, Klara Radman i Luka Radman. Pobjedu je odnio Luka s maksimalnih 100 bodova, na drugo mjesto, sa samo ti boda manje, zasjela je Klara Radman, dok je na trećem mjestu završila Petra Jurković s 82 boda. Svo troje su, kao početnici, imali zadatak odjahati deset krugova u kasu sa što manje grešaka kao što su stajanje konja u hod ili rušenje čunjeva.

U drugoj su kategoriji jahači ipak imali zahtjevniji posao jer su na postavljenom poligonu morali  odraditi točno određene zadatke kao što su prenošenje loptice, kape, prelazak preko kavaleta na podu, preskakanje prepone i slično. Od pet jahača, najuspješnija je bila Lea Husli s vremenom 1.17.35 minute, zatim Ante Serezlija s 1.19.05, a treći je bio Gabrijel Rapčan s vremenom 1.44.21. Osim nagrađenih, u ovoj kategoriji nastupale su i Ana Kunac i Lea Mandić.Treća je kategorija svakako bila najatraktivnija jer su nastupale jahačice s najviše „jahačeg staža“ i to na vrlo sličnom poligonu kao i prethodna kategorija. Prvo je mjesto osvojila Ema Lusavec s vremenom 1.22,29, iza nje za samo nekoliko stotinki zaostatka poligon je završila Ana Kramarić, dok je na trećem mjestu postolja ponosno stajala Antonija Sedlar s vremenom 1.53.37. U ovoj je kategoriji pokazano zavisno znanje u jahanju te su pobjednice, ali i ostali koji su sudjelovali nagrađeni velikim pljeskom mnogobrojne publike.

“Ovom se prilikom želimo zahvaliti svim posjetiteljima koji su jučer došli bodriti naše jahače koji su tijekom godine marljivo trenirali. Veselimo se ponovnom ovakvom druženju jer na ovaj način promoviramo  konjički sport i svu ljepotu konja”, zahvalili su se iz KK “Eohippus”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno