-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Entuzijazam i strast dovode do rezultata

Više od autora

- vl promo-


Nenad Borgudan, frontmen i gitarist grupe Detour, arhitekt koji je godinama radio u struci i koji je autor idejnog rješenja vanjskog izgleda Arene, gostovao je u Špici subotom na našem radiju. Ono što je možda manje poznato o Nenadu je to da je kao 17-godišnjak bio i prvak Jugoslavije u taekwondo-u. Osim najave nove pjesme „Karavan” rekao nam je i u čemu je tajna njegove svestranosti.

NENAD: Glazba je nešto što je u svima nama duboko usađena. Ja sam imao tu sreću da mi je postala i jedan dio životnog poziva. Gotovo svi smo kao klinci imali bendove, a ja sam imao sreće da to pretočim u posao. Poveznica između arhitekture, sporta i glazbe je zapravo kreacija. U taekwondo-u je bila fascinacija iz mladosti, iako ga i danas prakticiram, ali ne idem po natjecanjima. Sve troje je moja strast, a čim je ta strast velika, onda je čovjek jako entuzijastičan i samim time ulaže puno vremena. Tada naravno mora doći i nekakav rezultat. Kada govorimo o inspiraciji, ona može biti mala, sitna stvar, ali vrlo životna. Bitna je artikulacija toga. Ne postoji trenutak kada ju čekaš, jednostavno moraš puno raditi. Potrebna je životna spretnost.

Pjesma „Karavan” nosi jednu malu priču. Svi smo proživjeli i prisustvovali gubitku ljubavi uslijed uzimanja osoba ili stvari zdravo za gotovo. To je bila inspiracija u ovoj pjesmi. Što se tiče naziva, u pjesmi se cijelo vrijeme spominje tekst „Dok si spavao” i nekako bi bilo logično da se tako zove. Međutim, na našem prvom albumu postoji pjesma pod tim nazivom, koja uopće ne spominje tu rečenicu. Tako da je joker potrošen i nastupio je „Karavan”.

Tekst, glazba i aranžman pjesme su moji, produkciju sam radio s Markom Mihaljevićem u studiju Branimira Mihaljevića. Što se tiče spota bila je prva suradnja s Dinkom Čvorićem – DORINGO. Uopće nismo bili upoznati sa spotom, imali smo par sati pred green screenom, glumili smo da sviramo i onda je to Doringo spretno sklopio u postprodukciji. Album bi trebao izaći u proljeće zbog vinila. Materijal je napisan i autorski je gotov. Četiri su pjesme za snimiti koje su u procesu tako da je album gotov do kraja godine, ali baš zbog vinila, koji se čeka od 3 do 6 mjeseci, album izlazi na proljeće sljedeće godine. Slijedi nam adventsko razdoblje i svirke. Uskoro dolazimo blizu vas, u Slavonski Brod, ali se svakako nadam da ćemo se brzo vidjeti i u Vinkovcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno