U 29. kolu MŽNL Osijek – Vinkovci ovaj se tjedan najviše istaknuo Frankopan koji je, pod vodstvom novog trenera Darka Matanića, nakon četiri uzastopna poraza napokon upisao nove bodove u derbiju začelja protiv HAŠK – Sokola iz Starih Jankovaca. Domaćini su utakmicu otvorili pogotkom Delića u 8. minuti s bijele točke, na što su gosti odgovorili dvama vezanim pogotcima. Frankopan je svoju sudbinu zapečatio pogotcima Krešića i Krznarića, iako su gosti u nadoknadi vremena imali priliku za izjednačenje koju im je vratar Anto Đurić uspješno uskratio obranom kaznenog udarca. Frankopan je pobjedom istopio HAŠK – ovu prednost na samo tri boda zaostatka i pokazao da je ipak spreman na borbu za ostanak u ligi.

FOTO: HAŠK – Sokol Stari Jankovci

Dilj se, zahvaljujući Martinoviću, Terziću i Božiću, nakon poraza u prošlom kolu vratio na stare staze, nadmudrio Višnjevac i tako potvrdio svoje mjesto na tablici. Do pobjede je stigao i Zrinski uz svog kapetana Stjepana Naglića koji je na sebe preuzeo teret utakmice i pogotcima doveo svoju momčad dvaput u vodstvo, što je bilo dovoljno da u subotu slave na domaćem terenu.

Borinci su treći put zaredom podijelili bodove, ovaj puta u okršaju s prvoplasiranom Dardom, a Otok je, nakon poraza od Grabovca, svoju utakmicu protiv ekipe iz Komletinaca završio na isti način, remijem.

U idućem će kolu Dilj odmjeriti snage sa Šokadijom iz Babine Grede, a HAŠK – Sokol će u subotu Olimpiju dočekati na domaćem terenu. Frankopan će u Jarmini imati priliku nastaviti pozitivni niz, dok će Otok otići u goste zadnjeplasiranoj momčadi lige.