30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Garažni tulum uz Pretty Explosion i Zoran Čalić Band u Metelkovoj

Više od autora

- vl promo-
Garažna rock scena je u usponu, na što ukazuju divovi poput Jacka Whitea, Ty Segalla, Oh Sees i drugih koji neumorno objavljuju albume i pune koncertne dvorane. I u Sloveniji se stvari kreću na bolje. Prije samo nekoliko dana legende garge-punka Seattlea napunile su škofjeločku Rdeču kamenicu, a desant na Ljubljanu spremaju i Pretty Explosions te Zoran Čalić Band koji će u petak, 6. svibnja nastupiti u klubu Menza pri koritu na Metelkovoj.

Pretty Explosion

Pretty Explosions će se uživo premijerno predstaviti slovenskoj publici. Bend je nastao tijekom pandemije i okupio je nekoliko europskih glazbenika u deset pjesama, a koje je finalizirao vođa The Raunch Handsa – Mike Mariconda, producent koji radio s bandovima poput The Limboosa, MFC Chicken i B. Confidential & The Secret Four.

Pjesme nastale u tom razdoblju potkrijepljene su video zapisima i mogu se pronaći na YouTubeu Janeza Juha, autora, gitariste i pjevača grupe, koji među svojim utjecajima uvijek najradije navodi The Stooges, Radio Birdman, Sonic’s Rendezvous Band i MC5.

Mini album im izlazi na dan koncerta, 6. svibnja ove godine.

Zoran Čalić Band

Zoran Čalić itekako je poznat slovenskoj publici. Sa samo šesnaest godina ovaj Vinkovčanin osniva grupu Pokvarena mašta i postaje dio tadašnje alternativne rock ‘n’ roll scene. Početkom 1990-ih pridružio se grupi Majke s kojima je snimio sedam albuma.

2013. godine napušta Majke i osniva grupu Samosvjetlo u kojoj svira gitaru i pjeva, no ubrzo izlazi iz nje započinje rad na svom prvom samostalnom album “U moru i plamenu” koji je izdao Dancing Bear.

Poput Pretty Explosions, Zoran Čalić Band nije mirovao tijekom pandemije. Bend je dobio novu postavu (Zoran Čalić: gitara i glas, Jernej Andrejaš: bas gitara i Benjamin Kovač: bubnjevi) i počeo raditi na novim pjesmama koje već dobivaju konkretniju formu.

Zoran Čalić kaže:

“Sada radimo kao Rock ‘n’ Roll Trio, naš zvuk je malo oštriji i izravniji, ali još uvijek u mom gitarskom stilu, s utjecajima bluesa, iz blata ravnice iz kojeg dolazim!”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno