20 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Gatalinka na međunarodnom festivalu folklora u Francuskoj

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Među 180 mališana iz Francuske, Turske, Bugarske, Srbije, Mađarske, Španjolske i Meksika, na međunarodnom festivalu folklora u Francuskoj sudjeluju i članovi Kulturnog centra Gatalinka.

“Festival des Enfants du Monde” poznati je svjetski festival koji na jednom mjestu okuplja najbolje mlade folkloraše koji s ponosom, kroz pjesmu i ples, predstavljaju narodno bogatstvo kraja iz kojega dolaze. 34. izdanje održava se u gradu Saint-Maixent-l’École i traje od 12. do 17. srpnja.

Mali Vinkovčani i Vinkovčanke, njih 31, u Francusku su otputovali u pratnji voditeljice Blanke Žakula i tri roditelja, a kao predstavnici Hrvatske među prvima su dobili poziv za sudjelovanje na festivalu.

Na pozornicu u zemlji ljubavi, umjetnosti i vrhunske gastronomije zaplesali su članovi Gatalinke uzrasta 10 do 15 godina. Svojim nastupom pokazali su s koliko ljubavi njeguju našu izvornu tradicijsku baštinu te svoje roditelje, sve koji ih prate, ali i cijele Vinkovce učinili i više nego ponosnima.
Odlazak na festival omogućili su Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, nekoliko općina, privatni donatori i roditelji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno