Foto: Jana Anđić
Predstavljamo Gazorpazorp, kreativno jednog od najpotentnijih gitarističkih bendova nove generacije na Balkanu!
Kao predstavnici novog vala nabrijanih srpskih bendova, koji polako a sve zapažnije preuzimaju štafetu iz ruka starije generacije bendova sličnog usmjerenja, razigrani mladići (Jasmin Rastić, Damjan Nedelkov, Nikola Bajčetić, Miloš Đerković) idu na originalnost i autentičnost.
U travnju 2018. su izdali debitanstki EP jednostavnog naziva “EP #1” sa hiperenergičnim pjesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Energičnim i oduševljavajučim nastupima širom Balkana su brzo probudili interes Mr. Moonleeja i ispred nas je novo poglavlje u njihovom glazbenom stvaralaštvu.
“Od vazduha i sunca” donosi pet svježih pjesama, prepunih mladalačkog duha, razigranosti i strastvenosti. Pored očiglednih utjecaja bendova kao što su Repetitor ili Metz njihov neuhvatljiv zvuk predstavlja spoj udarne snage noise rocka, kompleksnost math-rocka, razigranost post-punka i eksperimentalnost psihadeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu glazbenu tradiciju. Sa svojom suvremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr i Tropical Fuck Storm.
Unatoč mladosti benda jasan je zreo i profinjen pristup aranžmanima pjesama, koji sa neverojatnom lakoćom preskaću sa eksplozivnih napada ludila u plutajuće smirene pasaže i natrag.
Gazorpazorp so glas nove generacije, prepoznatljivog beogradskog šarma, a prvenstveno fantastičan bend, koji nastavlja tradiciju regionalne glazbene beskompromisnosti!
Popis pjesama: 1. Ne bojim se | 2. Vratimo nežnost u grad | 3. El Matador | 4. Tango | 5. Outro