20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Glavni cilj što duže zadržati djecu u sportu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Slaven Červenjak, voditelj Diljeve škole nogometa, ove godine plavi dres zamijenio je crvenim.

Prošlo je određeno vrijeme od „transfera” te smo odlučili razgovarati o dojmu, radu i planovima u novom klubu. Navodi kako je ovo iskorak za njega, jedna razina više te da je morao gledati na sebe, svoju obitelj, ali i želju za napredovanjem, jer kako kaže uvijek težimo za nečim prema gore. “Zahvalan sam tim ljudima što su od puno trenera baš mene odabrali. Nadam se da im ukazano povjerenje vraćam svojim radom i svime onim što ide uz to”, ističe voditelj omladinskog pogona Dilja. Na pitanje da usporedi rad u Lokomotivi i Dilju odgovara kako je u Lokomotivi uvijek bilo puno djece i da su roditelji puno pomagali u radu te kako se puno putovalo, ali i osvajalo poznate turnire. Uvijek je bilo djece oni talentirani su odlazili u Osijek ili Cibaliju. “Za mene osobno i za trenere koji su tamo radili sigurno godi kad neko iz većeg ranga želi tvoje dijete. Znači da si na dobrom putu i da radiš dobar posao”, ističe Červenjak.

Što se tiče Dilja ukazuje na to da imaju dosta selekcija i djece, klub stoji „na nogama” posložen u svim segmentima i na svim razinama. Osim toga, dodaje, kako ima ljudi koji vole klub i puno njih sudjeluju u radu kluba.


“Naš glavni cilj je naučiti tu djecu životu, ponašanju, kulturi, redu, a pogledajte, ako već treniramo taj nogomet, ako već trčimo za tom loptom, cilj nam je djecu nešto nogometno naučiti. Treba što duže zadržati djecu u sportu, naučiti ih da imaju svoju sportsku glavu koja će razmišljati o lopti, dresu, kopačkama, Neymaru, Messiju, o nečemu korisnom, a ne o glupostima koje im se danas nude na svakom „ćoškiću”, poručuje Slaven.

Za kraj razgovora ostavili smo planove za rad izvan kalendara sezone. Navodi kako je prošle godine htio ići po turnirima, ali se ispriječila korona. “Isplanirao sam odlaske na turnire sa svim kategorijama, ali iskreno se nadam da nam to neće uzet, da nas neće ova trenutna situacija „kočiti” i djeci praviti problem te im onemogućiti da rade ono što najviše vole, a to je uživanje u natjecanju i druženju”, rekao je voditelj škole Dilja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno