25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Glumci su nedjeljno poslijepodne iskoristili za druženje u središnjem gradskom parku

Više od autora

- vl promo-


Nakon što je svečano otvoren 29. Festival glumca, na kojemu će se odigrati 19 predstava odabranih od strane izbornika festivala Davora Svedružića, danas je program nastavljen druženjem s glumcima na korzu.

Građani su tako imali priliku porazgovarati, popiti piće ili se slikati s eminentnim hrvatskim glumačkim imenima. Svečano je dodijeljena nagrada Ivo Gregurević za doprinos glumačkoj umjetnosti, a osvojio ju je glumac i pjesnik, Enes Kišević.

„Velika mi je radost što mi je uručena ova nagrada jer Ivu Gregurevića čitav život nosim u očima i mislima. Sjećam se kada je došao na akademiju i sa sjajem u očima i rekao „Enese hajmo se dogovoriti, ti meni svoju knjigu, a ja tebi kruh od moje majke” i te oči su ostale zapamćene za čitav život”, rekao je Kišević prisjećajući se susreta s velikanom hrvatskog glumišta.

Enes Kišević – dobitnik nagrade Ivo Gregurević

Za zahvalu je izrecitirao nekoliko svojih pjesama.

„Glumci su samo instrument, živimo od tuđeg života, satkani smo od knjiga, ljudi koje smo sreli, žena koje smo voljeli. Ivo Gregurević je kao glumac bio čudo, imao je lice i oči jače od riječi. Vjerovalo mu se čak i ako bi samo sjedio i šutio, stoga će mi ovo priznanje zauvijek ostati u srcu”, istaknuo je Kišević.

Pred izbornikom festivala bilo je mnogo posla jer je u konkurenciji od 73 predstave trebalo izabrati njih 19, a to zasigurno nije bio nimalo lak zadatak.

„Bilo mi je teško jer je bilo jako puno predstava i puno putovanja, pogledao sam 60 predstava u 40 dana. Taj dio je bio težak, ali nije bilo teško gledati predstave, velika mi je čast što sam izabran za izbornika, velika je to odgovornost i hvala svima koji su mi dali to povjerenje. Nadam da sa odabrao najbolje od najboljih”, kazao je Davor Svedružić.

S godinama i brojnim dolascima razvio je veliku ljubav prema gradu na Bosutu.

„Volim Vinkovce, uvijek mi je tu prekrasno jer se osjećam kao doma, pogotovo jer sam ovdje proslavio zadnjih 7,8 rođendana i zbog toga imaju posebno mjesto u mom srcu”, navodi izbornik 29. Festivala Glumca.

Dodaje kako je gluma najljepši posao na svijetu u kojemu ima uspona i padova, ali u njemu se vodi srcem i emocijama jer bez njih svakome će biti teško na daskama koje život znače.

„U organizacijskom smislu najteži je taj prvi korak, on vodi prema nečemu svečanom pa mora biti sve precizno napravljeno, mislim da se sinoć dogodilo nešto izuzetno lijepo, u jednoj relaksiranoj atmosferi, opuštenoj, ali ne previše opuštenoj. Zadovoljan sam otvorenjem, sretan sam što je Davor napravio izvrstan izbor i mislim da je to apsolutan vrh hrvatske kazališne produkcije u posljednjih godinu dana. Nadam se da će predstave biti pune i da će proći u jednom prijateljskom raspoloženju”, rekao je Joško Ševo, glumac koji je glumio u brojnim hrvatskim filmskim i kazališnim uspješnicama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno