Vozači automobila, biciklisti i pješaci od danas mogu slobodno preko novog mosta, onoga u ulici Ruđera Boškovića čija rekonstrukcija traje od 22. listopada 2020. Kako je zbog zatvorenog mosta kretanje bilo znatno otežano, velik broj naših građana s veseljem je dočekalo ovu vijest i već danas prošlo kompletno obnovljenim mostom, kvalitetnijim i sigurnijim za sve.

Nakon tri mjeseca gotovi su radovi na mostu preko Bosuta u ulici Ruđera Boškovića. Kako je prije utvrđeno da je betonska konstrukcija upornjaka, stupišta i kontinuirane ploče u relativno dobrom stanju, rađena je samo površinska sanacija. Čelična je konstrukcija mosta također bila u relativno dobrom stanju, pa je rađena površinska sanacija nosive čelične konstrukcije, a potpuno korodirani limovi zamijenjeni su novim. Radovi su, uz nove staze i kolnik, podrazumijevali i zamjenu svih ležajeva na stupištima i upornjacima, a zbog proširenja biciklističko-pješačke staze ugrađeni su i novi slivnici. Most je pušten u promet do križanja s ulicom Matije Gupca čime je dobiven barem jedan dio korištenja, a čim dopuste vremenski uvjeti, najavio je danas gradonačelnik Ivan Bosančić, i taj dio će biti asfaltiran završnim slojem. Most je trenutno u svom temeljnom sloju, ali će vrlo brzo i on biti konačno gotov.

“Ovakvi radovi uvijek izazivaju nevolje našim građanima koji žive u tim ulicama, pa se njima želim ispričati. Nažalost, to je tako, radovi moraju trajati jedno određeno vrijeme. U siječnju je asfaltiranje i betoniranje jako zahtjevno, ali evo opet imamo nekoliko toplih dana i nadam se da ćemo vrlo brzo ulicu vratiti i omogućiti njezino korištenje. Most je sada kompletno rekonstruiran i sljedećih nekoliko desetljeća ćemo sigurno biti mirni što se njega tiče, a vjerujem da više godina neće biti potrebni radovi ni u cijeloj ulici”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Posebno je važno istaknuti da je most uz novu rasvjetu dobio i dvije kolne trake umjesto četiri kako je to prije bilo, a rezultat je to brojnih zahtjeva građana iz Mjesnog odbora Stjepan Radić. Do završetka cijelog projekta ostalo je još nekoliko mjeseci, a u konačnici će isti vrijediti nešto manje od 30 milijuna kuna.

“Hvala svima koji su doprinijeli da se obavi kompletna rekonstrukcija cijele ulice, posebno izvođačima radova koji su u ovo zimsko vrijeme koje nije namijenjeno građevinskim radovima uspjeli napraviti puno toga. Još jednom se ispričavam našim sugrađanima na smetnjama, ali sve je to za naš grad koji će nam biti ljepši i ugodniji”, dodao je Bosančić.

Prometna infrastruktura u Vinkovcima poprima novu dimenziju

Brojni su radovi prometne infrastrukture u ovom trenutku u Vinkovcima. Od onih na Borinačkoj i Lapovačkoj ulici, na nadvožnjaku, u Zvonarskoj ulici, pri kraju su radovi i na Genscherovoj ulici, na zaobilaznici, a nedavno je rekonstruiran i stari most u centru grada.

“Slobodno možemo reći da ćemo u godinama ispred nas imati potpuno riješenu prometnu infrastrukturu. Jedan dio sredstava iz proračuna nećemo više morati izdvajati za to, nego ćemo moći raditi određene nadogradnje za bolju kvalitetu života u Vinkovcima”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

ANKETA

Mirjana Farkaš, Vinkovci

Prije je cesta na mostu bila dosta prometna, ali derutirana s obzirom na godinu proizvodnje. Sad kad se sve završi mislim da će biti baš lijepo. Sviđa mi se biciklistička staza jer najviše vozim bicikl. Mislim da će sada biti malo sigurnije, bez velikog broja prometnih nesreća kako je bilo do sada.

Leopold Kedmenec, Vinkovci

Razlika je kao nebo i zemlja. Ovo je sad super. Prije su bile rupe preko kojih smo padali, jedva sam čekao da se ovo sve završi. Još kad se postavi cvijeće to će biti super, odlično. Onaj tko je radio ovo i financirao svaka im čast, skidam im kapu.

Ivan Kalaica, Vinkovci

Sjećam se vremena kada je ovdje bio drveni most. U ono doba zadovoljavajuć, iako klimav i nesiguran. Veselim se da sadašnji bude gotov, jer stanujem blizu, često idem u Konzum i najlakše mi je preko mosta. Mislim da će novi most dati jednu novu i ljepšu sliku za grad.