19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Gumice za kosu šije na 30 godina staroj bakinoj mašini

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

23-godišnja Katarina Vištica iz Nuštra jako dobro zna koliko su gumice za kosu danas popularne kao modni dodatak. Bile su hit osamdesetih, voljele su ih glamurozne dame, a Katarina je jedna od onih koja ih vlastitim rukama ponovno oživljava.

Sve je, kaže, počelo od njezine uloge kume na vjenčanju najbolje prijateljice i naravno organiziranja djevojačke večeri. Kao i svaka kuma, Katarina je htjela da ta večer bude što originalnija posebnija, dosta vremena provela je skupljajući ideje, a gumice kao poklon djevojkama od početka su joj se vrzmale mislima. To je napravila i – pogodila.

„Nakon djevojačke svi su bili oduševljeni. Na njihov nagovor odlučila sam se za korak naprijed i otvorila svoj instagram profil koji trenutno broji nešto više od tri tisuće pratitelja. Počela sam objavljivati fotografije gumica i uz pomoć moje bake šivati ih”, priča ova mlada Nuštarka koja vlastite gumice šije od srpnja 2020. godine. Dodaje kako to radi na otprilike 30 godina staroj bakinoj mašini.

U ponudi ima gumice od raznih materijala, poput satena, lana, tila, muslina, pamuka i pliša, a napominje kako je potražnja za ovim popularnim modnim dodatkom odlična, čak i iznenađujuća. „Djevojke u Hrvatskoj iznimno cijene ručni rad i to mi je jako drago, jer su gumice 100% ručni rad i u svaku gumicu utkana je velika količina ljubavi i pažnje. Povratne informacije su također odlične što mi je bitno jer su upravo one pokazatelj truda koji se ulaže u ovaj posao”, dodala je Katarina, studentica 4. godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Kaže kako je na početku bilo teško, sve dok se nije kvalitetno organizirala i postavila si prioritete i ciljeve i danas puno vremena ulaže u šivanje gumica, kupovinu materijala, vođenje instagram profila, planiranje, odgovaranje na poruke i fotografiranje. „Ponekad to bude i do jutarnjih sati, ali sve je to dio posla, ne žalim se”, dodaje Nuštarka.

Inspiraciju vidi u svemu oko sebe, no u sadržaju koji kreira uvijek nastoji ostati originalna. Ne radi sve sama, otkako se posao proširio, a obaveze na fakultetu i u privatnom životu povećale, zajedno s Katarinom šivaju još dvije predivne djevojke koje su joj, kaže, od velike pomoći. Tu je i cijela obitelj koja uskoči kada je to potrebno.

Ručno izrađene gumice za kosu, poznate i kao schruncies, obožavaju i brojne domaće influencerice, brzinom munje šire se društvenim mrežama i Katarina s razlogom može biti zadovoljna odabirom upravo ovog hobija. Model i dezen koji je po potražnji iznad svih su točkice, djevojke lude za njim jer podiže svaku kombinaciju te je odličan i primjetan detalj, a od materijala najčešće koristi saten jer izgleda lijepo i elegantno.

Sve njezine radove možete pronaći na Instagram profilu gumi_ce.

Sve ide točno onako kako je zacrtala pa razloga za nezadovoljstvo uistinu nema. Imam u planu napraviti još mnogo toga, ali to je još uvijek u realizaciji pa ne bih puno otkrivala. Trenutno sam fokusirana na iznimno velik i važan korak, a to je izrada web stranice/shop-a. Stranica je pri kraju i trebala bi izaći kroz koji mjesec. Baš se veselim”, rekla nam je ova ambiciozna djevojka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno