11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

HAMAG-BICRO novi stanar Vinkovaca kao podrška poduzetništvu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Novi stanar Poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima, ali na usluzi svim poduzetnicima u županiji i onima koji to planiraju postati je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a dobrodošlicu osmoj ispostavi u Hrvatskoj, u ured kraj Bosuta, iskazao je i direktor Inkubatora Krunoslav-Josip Čačić.

Od danas poduzetnici neće morati put Zagreba jer je HAMAG BICRO došao k njima. Ondje će dobiti savjete, primjerice kakav oblik tvrtke otvoriti, koje izvore financiranja i potpore dostupne na tržištu RH koristiti, a njihova je uloga razvijati START-UP-ove i pratiti poduzetnika od ideje do realizacije i nadalje. Konačni cilj je animirati poduzetničku aktivnost što se posljedično referira na cjelokupno gospodarstvo, pojasnio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

„Imamo jedan paket usluga i savjetodavnih i financijskih, tako poslujemo dugi niz godina i intenzivno smo prisutni na tržištu. Nadam da će domaći poduzetnici na najbolji mogući način iskoristiti sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju. Agencija HAMAG-BICRO do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji potaknula gotovo 636 milijuna kuna investicija, kroz više od 530 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjet za otvaranje 720 novih radnih mjesta“, izvijestio je.

Zadovoljstvo nije krio ni vukovarsko-srijemski župan koji je u svom mandatu stavio naglasak na razvoj malih gospodarstava, malog poduzetništva te pomoći poduzetnicima za uvođenje inovacija i investicija.

„Ovaj ured upravo je ono što nam treba i siguran sam da će biti podstreh za pokretanje poduzetničke inicijative. Smatram kako će u županiji doprinijeti razvoju mreže poduzetničkih potpornih institucija, a u tom kontekstu najavljujem uskoro i osnivanje županijskog Ureda za gospodarstvo kao dodatni impuls svim potencijalnim, novim i uhodanim poduzetnicima kako lakše doći do sredstava, realizirati ideju i donijeti županiji dodanu vrijednost”, ističe Damir Dekanić.

Kao grad s najvećom poduzetničkom dinamikom, Vinkovci su odabrani za sjedište županijske ispostave.

„U prošloj godini je 177 mikro i malih poduzetnika s područja grada Vinkovaca iskoristilo gotovo 2.7 milijuna kuna gradskih potpora, a 37 novih poduzetnika otvorilo je 42 nova radna mjesta. Projekt decentralizacije koji provodi HAMAG-BICRO vjetar je u leđa našim stalnim nastojanjima da osiguramo stabilan rast vinkovačkog gospodarstva. I ovoga puta napominjem kako i naše poduzetničko-potporne institucije, VIA i Tehnološki park s Poduzetničkim inkubatorom, stoje na raspolaganju našim poduzetnicima u svim sferama i ciklusima njihova poslovanja”, istaknuo je u ime grada domaćina Ivan Bosančić.

Suradnja svih poduzetničkih potpornih institucija, od lokalne samouprave, razvojnih agencija, preko ovog ureda do središnjice u Zagrebu, najavljeno je, bit će ključna za podizanje konkurentnosti županije i doprinijeti ravnomjernom razvoju cijele zemlje.

Kroz drugu BOND fazu planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta, najavio je zamjenik predsjednika uprave HB-a Ante-Janko Bobetko. Dodajmo na koncu da od 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a ovaj projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno