19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Hedonizam u dvorištu Gradskog muzeja Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Nakon izuzetno uspješnog Dvorišta ideja, lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci danas spremno dočekuje sve željne dobre zabave. Naime, u prolazu između Gradske kavane i Varteksa, danas i sutra održat će se treći po redu plesno – hedonističko – glazbeno – zabavni program nazvan Valensiranje.

Oba dana s čistom uživancijom započinju od 18 sati i trajat će sve do ponoći, a organizator događaja, Ivan Vorgić, najavio je odlično craft pivo i još bolju glazbu.

Prvi će vas dan zabavljati grupa Subkultura, koji su, kako kaže organizator, full uštekani rock bend, a nakon njih na pozornicu će se popeti na široko poznati vinkovački DJ Siky. Sutra, u subotu, za glazbeni dio zadužen je akustični dvojac pod imenom India, koje je Vorgić opisao kao „dva prekrasna dečka s prekrasnim glasom”. Nakon prošlogodišnjih funky, soul i jazz melodija koje su se širile iz dvorišta Muzeja, ove nas godine čeka malo žešći rock zvuk u čijem će štihu svirati sva tri izvođača. „Gledamo da svake godine nešto tematski promijenimo pa smo se ove godine dogovorili da to bude glazba, a vidjet ćemo za što ćemo se odlučiti sljedeći puta”, rekao je Ivan Vorgić.

Kao što i samo ime govori, i ove će godine naglasak biti na domaćem craft pivu Valens, a posjetiteljima će na raspolaganju biti sva četiri njegova stila. Uz domaće, pivoljupci će moći probati i proizvod pivovare iz Slavonskog Broda pod imenom Funky Brewery. „Radi se o relativno novoj pivovari i drago mi je što će Vinkovčani i Vinkovčanke imati priliku probati ovaj kvalitetni proizvod jer je stvarno odličan i vjerujem da će im se svidjeti”, dodao je organizator koji poziva sve da mu se pridruže danas i sutra u lapidariju Gradskog muzeja rekavši kako su se vodili idejom da to bude prava rock priča jer smatraju kako je potreban mali odmak od klasične glazbene ponude za Vinkovačke jeseni, a kako nema baš previše rock sastava u našem gradu, htjeli su svima, željnima takve vrste glazbe, ponuditi mjesto za izlazak i provod. „Ovim putem pozivam sve ljude da dođu, zabave se, opuste i nauživaju”, poručuje organizator.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno