28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Hoće li popis stanovništva biti gotov na vrijeme?

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Uoči isteka produženog roka za popis stanovništva neizvjesno je hoće li popis biti gotov na vrijeme. Popisivači su podatke u sustav počeli unositi telefonski, bez dolaska u dom, prenosi N1.

Prvotni rok završetka popisa stanovništva bio je predviđen za 17. listopada, no rok je produžen do kraja mjeseca. Pojavile su se informacije kako neki popisivači nude građanima opciju popisati se telefonski, što ukazuje na manjak vremena unatoč produženom roku.

Sve rečeno potvrdila je čitateljica koja se javila za Dnevnik.hr i u srijedu popodne u manje od 15 minuta razgovora s popisivačem popisala dvoje ljudi – sebe i jednog člana svog kućanstva. Popisivačica stanovništva koja je zadužena za područje na kojem čitateljica živi ostavila je svoj kontakt na vidljivom mjestu u ulazu zgrade kako bi je kontaktirali oni koji, u trenucima kada je bila u obilasku, nisu bili kod kuće.

Čitateljica je telefonski odradila sve korake koje su je čekale da joj je popisivač došao na vrata. Prvo je odgovarala na pitanja o sebi, nakon čega je isto napravila i za drugog člana kućanstva. To, kaže, nije radila napamet, jer na službenim stranicama popisa stanovništva postoji Popisni upitnik kojeg je pratila paralelno kako je popisivačica postavljala pitanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno