Planinari Hrvatskog planinarskog društva Cibalia 12. siječnja bili su gosti PD Zmajevac iz Novske. Planinari iz Novske već 22 godine zaredom organiziraju “Zimski pohod Novskim brdom – Novljansku sarmijadu”. Staza je vodila kroz netaknutu prirodu po sunčanom prohladnom vremenu od Novaljnskog jezera prema Sadovom brdu, Jelenskog glavi pa nazad do jezera na sarmu i narodno veselje. U pohodu je sudjelovalo 25 planinarskih društava s preko 500 planinara, a tom je broju HPD Cibalia dalo, kako kažu, skroman doprinos od 15 planinara.
“Članovi HPD Cibalia već neko vrijeme skupljaju čepove s plastičnih boca za djecu koja su bolesna. Predložili smo svim planinarskim, slavonskim društvima da nam se pridruže. PD “Zmajevac” je prepoznao naš prijedlog i ovu manifestaciju pretvorio u humanitarnu te je svako društvo koje je dolazilo na skup donijelo čepove. Skupljena donacija će biti uručena Udruzi djece oboljele od leukemije i limfoma iz Čakovca”, ističu planinari Cibalije.
Ako ste željni hodanja i boravka u prirodi iz HPD Cibalia pozivaju vas da im se pridružite.
“Ovaj mjesec planiramo još izlet u Mursko Središte, Kutjevo, Ilok ili Gazije, gdje ćemo uz planinarenje proslaviti Vincekovo i krstiti vinograde. Ukoliko nam se želite pridružiti ili u planinarenju ili u skupljanju čepova naći ćete nas svake srijede od 19,00 sati u Mjesnom odboru Stjepan Radić”, poručuju iz Cibalije.