11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Hrvatska slavi jubilej Beatlesa: Spektakl Sretan rođendan, naredniče Pepper!

Više od autora

- vl promo-Sretan rođendan naredniče Peper [St 1]

‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’, naziv je koncertnog spektakla Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, 28. svibnja 2017. kojim će Hrvatska obilježiti 50. obljetnicu izlaska najvažnijeg albuma svih vremena, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ legendarnih The Beatlesa.

Beatles Revival Orchestra je posebno oformljen za ovu priliku, a čini ga jedan od najstarijih europskih tribute bendova, riječki Beatles Revival Band, te orkestar pod ravnanjem orkestratora i glazbenog producenta Olje Dešića, uz posebno gostovanje Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Koncert će biti podijeljen u dva dijela: izvedba kompletnog albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ te najveće uspješnice iz cjelokupne karijere ‘čupavaca iz Liverpoola’. Izvedbama Beatlesa pridružit će se i poznati hrvatski glazbenici, ujedno i veliki fanovi Beatlesa čija će imena biti objavljena uskoro.

Sretan rođendan naredniče Peper [St 2]

Album ‘Sgt. Pepper…’ smatra se prijelomnim albumom popularne glazbe koji je utjecao na generacije glazbenika i publike od šezdesetih godina naovamo. Ugledni glazbeni časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim albumom svih vremena, a do danas je prodan u više od 35 milijuna primjeraka. Zahvaljujući suradnji Beatlesa s glazbenim producentom Georgeom Martinom, ovaj album smatra se remek-djelom rock glazbe, a njegova izvedba uživo u Lisinskom bit će pravi izazov za više od 100 glazbenika na pozornici Lisinskog.

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, također veliki fan Beatlesa, izjavio je ovim povodom: ‘Beatlesi su istinski britanski brend prepoznat svugdje u svijetu. Njihova glazba inspiracija je mnogim generacijama, a poruke ljubavi i zajedništva jednako su važne danas, kao i prije 50 godina. Drago mi je što će se obljetnica albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ obilježiti i u Hrvatskoj!’.

THE BEATLES REVIVAL BAND: SHE LOVES YOU (LIVE) [2009]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno